Blog, Evenimente, I like

LUMEA FAPTELOR BUNE

Pe 8 ianuarie mă suna Ioana Maria Moldovan să mă invite la un festival pentru pitici!

Voia să îmi povesteasca așa de mult la telefon, încât i-am propus să își păstreze energia pentru un LIVE în studio!

Să afle cât mai multă lume  cum pe parcursul celor două zile de festival, peste 1500 de copii tipici și copii cu nevoi speciale i-au purtat pe cei prezenți într-o lume a poeziei, dânsului, cântului și al întrecerilor sportive, într-un maraton artistic desăvarsit, pus la cale de inimoșii organizatori – Asociația CONIL și Asociația 3M, în parteneriat cu PROEDUS și Primăria Municipiului București.

Într-o zi de sâmbătă, am luat-o pe Sofisticata și m-am reîntors pe coridoarele PALATULUI NAȚIONAL AL COPIILOR, locul, unde practic, mi-am început ‘antrenamentul’ pentru anii ce urmau!

Am premiat copii talentați și am felicitat părinții din sală pentru susținerea celor atipici!

Eu cred că Dumnezeu lucrează prin oameni !

Sofisticata se integrează oriunde merge! Îmi place să vadă cum este viața, îmi place să intre în contact cu cei mici, fie că au nevoi speciale sau nu!

Și atât de bine s-a integrat încât nu a vrut să vină acasă! A rămas în grija Ioanei la atelierele pregătite pentru toți cei care participau și s-a conversat într-o veselie!

Era fascinată de ce făceau pe scenă, de costume și de momentele emoționante, pline de farmec și sensibilitate, care  au fost pregătite de copiii tipici și de cei cu nevoie speciale de la școlile pentru copii hipoacuzici, deficienți psihomotorii sau cu deficiente de vedere, demonstrând astfel că dincolo de orice dizabilitate există o abilitate ce trebuie promovată.

Mă bucur fiindcă în cadrul Conil Fest-Festivalul Integrării toți cei prezenți, copii tipici și atipici, părinti, bunici, prieteni, au fost martori la lecția acceptării, toleranței, integrării, prieteniei, iubirii ce a fost predată la scenă deschisă.

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.