Blog, Daily, I like

Pielea care ‘ține’

Îmi aduc aminte cum mama mea avea un singur produs de îngrijire, cum îmi povestea despre
nașa mea. Sterwardesa  (toată viață ei) care se întorcea din țările de unde călătorea cu fel și fel de produse cosmetice. Imaginează-ți să nu ai de unde cumpără, alege pe vreme lui Ceaușescu. Pf, ce frumos mirosea!
Și tot la fel de bine îmi aduc aminte când vorbesc cu oamenii din cercul apropiat, deși suntem în 2022, nu știu cum să își aleagă corect produsele de îngrijire.
Este adevărat și nu este de mirare că suntem asaltate de consumerism, de influencereala pe bandă rulantă (n-ar fi nimic greșit dacă s-ar face și corect/ transparent față de publicul căruia îi datorăm și respect, sinceritate).
Acum că am închis paranteză, ei bine, am zis că este bine venit un articol despre RUTINA DE ÎNGRIJIRE A UNUI CORP CU PIELE USCATĂ.
Au fost necesari 30 ani + ca să pricep că nu mirosul face produsul să fie wow, nu prețul pe care îl plătești, ci produsul care ți se potrivește.
Voi începe cu alimentația. Indiferent de produsele de îngrijire pe care le folosești, oricât de scumpe sau de calitative ar fi, dacă nu ai grijă de tine, de la interior la exterior – DEGEABA.
Personal, am obosit să tot aud, citesc despre acest lucru, pentru că este ca și cum, la un număr mare de subiecți le arunci bomba peste casă – MÂNCAȚI SĂNĂTOS!

Mâncatul sănătos,alegerea corectă a ingredientelor… Însă cel mai corect ar trebui să considerăm abordarea de dietă ECHILIBRATĂ.
Uităm despre cel mai elementar lucru – SUNTEM DIFERIȚI! Suntem UNICI!

Așa că degeaba îți spune prietena din copilărie să mănânci spanac pentru că este sănătos, dacă ție îți face rău.
Degeaba consumi căpșuni, linte, deși au un consum redus de histamină, dar le stimulează histamina în organism, iar tu habar nu ai că ai sensibilitate la histamină. Ai prins ideea, nu? Niciodată să nu subestimăm recomadarea specialiștilor, fie că vorbim de medicul de familie,
dermatolog, nutriționist, google nu ne cunoaște caracteristicile personale și istoricul medical.
Sistemul imunitar!
Dincolo de factorul genetic, pielea atopică este definită ca răspuns anormal, exagerat la expunerea la diverși factori creând inflamație. Fiind permeabil, epidermul permite penetrarea alergenilor (acarieni, praf, polen etc) și a anumitor bacterii (Stafilococul auriu), care provoacă reacții inflamatorii. Unii alergeni alimentari (lapte, ouă…), sunt, de asemenea, implicați la nivelul sistemului digestiv în declanșarea unor puseuri atopice.

Alți factori, cum ar fi produsele cosmetice ce conțin iritanți (de exemplu parfum, diverși
conservanți etc) aplicate pe piele, căldura sau transpirația sunt surse de iritație, cauzând puseuri atopice.
Orientează-te mai puțin după informațiile din mediul online, mai mult pe vizita la specialiști și aflat cum stă situația cu corpul nostru.
Ce ne servește cu adevărat? Ce putem consuma moderat? Ce anume ne provoacă reacții? De la simptomatologie (durere) până la disconfort dacă tot vorbim despre pielea uscată.

Fiindcă nu doresc să intru too much în subiect -nu sunt, nu îmi doresc să fiu nutriționist,doar vreau să fac o trecere rapidă, zic că, ar trebui alegem cu mare responsabilitate hainele pe care le purtăm. Și da, surpriză – nu sunt nici vreun consultant în fashion. DAR, nu avem această cultură de a avea obiecte puține, însă calitative în garderoba noastră. Revin, calitativ nu înseamnă neapărat scump.

Și dacă nu e scump, te întrebi: Cum naiba calitativ?

Ca soluție alternativă poți verifica diverse grupuri pe facebook, unde multe persoane aleg să vândă articole vestimentare pe care nu le mai poartă. Garage sale-uri, hai că știi! Azi așa, mâine așa, uite cum faci diferența și ai în garderoba produse de calitate, la costuri rezonabile
și trăiești sustenabil. Nu uita nici de cei 3R (redu, reciclează, reutilizează).
Alege materiale care permit pielii să respire – bumbac organic, pânză de cânepă și
mătasea naturală vara.
Dacă reușești să faci magie cu alimentația, apoi în garderoba ta, ce mai rămâne?
Produsele de îngrijire pe care le folosești. Nu? Pielea care ”ține”, descuamată, aspră – îți sună familiar?
Ai putea să ai pielea uscată sau foarte uscată, dar ar putea să fie o piele pur și simplu deshidratată.
Pielea uscată este adesea temporară – de exemplu, te confrunți cu ea doar în sezonul rece – dar poate fi o afecțiune pe tot parcursul vieții. Semnele și simptomele pielii uscate depind de vârstă, de sănătatea fiecăruia dintre noi, de obiceiurile pe care le avem și timpul petrecut în aer liber. Pielea uscată nu este de obicei o problemă gravă. În majoritatea cazurilor se rezolvă
cu un regim hidric adecvat și produse de îngrijire dedicate acestui tip de piele. Însă alteori poate ascunde afecțiuni severe. În aceste cazuri, este posibil să aveți nevoie de ajutor de la un medic dermatolog.

Învață să o înțelegi și să ai grijă de ea!

Spre deosebire de pielea deshidratată, pielea uscată sau foarte uscată este, în general, o afecțiune cronică din cauza unei disfuncții de ordin genetic, aceasta reprezintă un tip de piele, așa cum este și pielea grasă, mixtă…

Pielea uscată este definită în primul rând prin senzații. Persoana simte pielea uscată, deoarece simte disconfort, are senzație de piele care ține, eventual, pielea este aspră, iar aplicarea unui produs adaptat poate să aducă o ameliorarea. Simptomele pot fi însoțite de mâncărimi și senzații de arsură. De aceea spun- mergeți la specialiști. Nutriționiști, medic gastroenterelog, medic dermatolog.
Medicul dermatolog va considera că pielea este uscată și îți va recomanda ce este potrivit pentru tine.De ani de zile eu folosesc produse dermatologice. Iar cele care sunteți în comunitate T. N știți.

Cauze ale pielii uscate

Factorii externi
Climatici, de mediu
Cauzate de patologii ale pielii
(dermatită atopică, psoriazis), cauzate de patologii generale (tiroidă, diabet, carențe
nutriționale. etc.)
tratament medicamentos

Rutina zilnică

În primul rând, este necesar aportul de lichide suficiente. Trebuie să asiguri aportul de apă necesar și să bei cel puțin 1,5 litri de apă în fiecare zi (cu excepția contraindicației medicale).
Pe de altă parte, în toate cazurile, trebuie alese produse non-agresive, fără iritanți de igienă și de îngrijire a pielii: produse de igienă fără săpun și, dacă este nevoie, ultra-grase; produse de rehidratare (în funcție de zona afectată și de gradul de uscăciune, pot fi sub formă de cremă,
balsam, ulei).
Evită camerele supraîncălzite sau climatizarea din apartamente.

Îngrijire

Nu este suficient să avem o cremă hidratantă în casă. Abordarea pielii uscate, predispuse la atopie trebuie să fie completă de la primul gest de îngrijire, până la ultimul pas.

Așadar, ce să nu îți lipsească din casă?

Trebuie să te orientezi către produse hipoalergenice, non-comedogenice, fără parabeni, cu formule galenice inovative, având ingrediente active de origine naturală sau obținute prin cele mai avansate procese biotehnologice, doar așa poți asigura un nivel maxim de toleranță, chiar
și pentru cele mai sensibile tipuri de piele.

Apa Termală

Da, Apa Termală este primul gest de îngrijire. Pe piață există multe variante de unde poți alege. Pe care să o alegi? Pe etichetă produsului poți verifica cantitatea de minerale și oligoelemente pe care fiecare o conține. Vei observa că nu toate au aceeași concentrație. Cea mai bogată apă termală de pe piața este cea de la Uriage. Are un conținut de 11 000 mg/l.
Aceste minerale și oligoelemente joacă un rol biologic esențial cu proprietăți recunoscute pentru piele: hidratează, calmează, au rol cicatrizant și antioxidativ. Poate fi folosită de la 0 luni în orice tip de dermatită și în iritațiile periorale, în eritemul fesier, rinite alergice, dar și
pentru igiena ochilor, arsuri, zgârieturi, pișcături de insecte sau alergii cutanate pentru calmare.

 

Produse de igienă

Pentru pielea uscată, predispusă la atopie se folosesc produse de spălare cu formulă blândă fără săpun, de tipul „syndet”. De o bună perioadă obișnuiesc să folosesc Syndet-ul sau Uleiul de curățare de la Uriage Xémose, mai ales că este potrivit pentru întreaga familie.

Produse de îngrijire

Produsele de hidratare nu trebuie să lipsească din rutina. Emolienți se aplică ori de câte ori este necesar peste zi pentru a restabili echilibrul microbiomului cutanat. Produsul pe care îl alegem pentru a hidrata pielea depinde foarte mult de preferințele personale – sub formă de cremă, sub formă de balsam-ulei, sau sub formă de unt. Alegem o cremă mai bogată pe timpul iernii când este necesară o hidratare suplimentară și o variantă mai lejeră pe timp de vară. Eu aleg să folosesc Crema Relipidantă de la Uriage Xémose datorită conținutului
bogat în unt de Shea hrănitor de 10%.
Dar uneori, când mă grăbesc și vreau să fiu gata în 5 minute, aleg Spray-ul Sos Xémose tot de la Uriage, pentru că îl pot folosi la 360˚ și are o textură lejeră care se absoarbe foarte rapid.


În plin puseu de dermatită sau când pielea este iritată și roșie de la frig, folosesc și Crema Bariéderm Cica Cremă cu Cupru și Zinc, are efect cicatrizant, de bandaj, ameliorează disconfortul și cel mai important oprește proliferarea bacteriană la nivelul pielii, ceea ce este absolut critic atunci când vorbim de o barieră cutanată compromisă.

Acum că te-am convins, când îți schimbi obiceiurile?

Și dacă tot sunt omul suprizelor,ei bine, luna aceasta(la sfârsitul lunii noiembrie a fost ziua mea) ți- am pregătit o  surprizā.

20% reducere la toată gamamose pânā, ofertă  valabilă până la 31 decembrie. Oferta o  găsești  aici.

 

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.