Blog, Vlog

Când eram mică eu nu am avut o păpușă Barbie (P)

Toată copilăria mea am petrecut-o la țară.

Veneam acasă doar când eram la grădiniță sau la școală.

Deci, practic amintirile mele sunt legate de animale, câmp, legume, fructe și niște linguri de lemn din care îmi făceam păpuși.

Niște amintiri grozave dacă stau bine să mă gândesc.

Până să vină Sofisticata în viața noastră am trăit o altă experiență grozavă. Și anume, am fost alături în creșterea și dezvoltarea nepoților mei.

Îmi aduc bine aminte când era Karina mică (nepoata de 17 ani) a avut aproape toate păpușile BARBIE. Se juca cu ele dar mai ales era înebunită să le colecționeze.

Momentul când m-am îndrăgostit de BARBIE a fost când a primit o nouă păpușă. Era  îmbrăcată în rochie de mireasă. Și uite așa, când m-am căsătorit, iată cum, am știut  ce model de rochie îmi doresc.

Știu, clasic! Dar nah, se vede bucuria pe fața mea…

Anii au trecut și de când s-a născut Sofia, ei bine, în casa noastră nu a existat vreo păpușă BARBIE.

Cred foarte mult în etapele de dezvoltare ale copilului și cred că, este grozav să aibă parte de jucăriile potrivite la vârsta potrivită.

Până acum Sofia nu avea răbdare și nici nu am surprins vreun moment în care să o văd că-i plac jocurile de rol. A fost atrasă de comunicare, activități de bucătăreală sau pur și simplu de jocuri simple inventate.

Însă de când a început școala imită acasă ceea ce se întâmplă în timpul orelor.

Dintr-o dată, în doar trei luni, imaginația a devenit mai bogată. Iar timpul alocat jocului este mult mai mare. În sfârșit pot  spune că preț de 20 de minute nu mai sunt jucăria ei preferată. Yuhuuu…

Mă bucur că, totuși în acești ani, BARBIE a crescut ca brand, s-a dezvoltat. De acum există pe piață păpuși  BARBIE care au forme. Adică nu vei mai găsi  numai păpușa BARBIE clasică.

4 forme noi de corp, 7 nuanțe pentru diferite tipuri de piele

Nu toți suntem la fel:).

Îmi place. Îmi place fiindcă  înțeleg și simt etapele prin care trece o femeie.

Deci, da, de la BARBIE cu diferite meserii, adolescentă, Red Carpet, cu forme până la SuperEroi.

Pentru Sofisticata am ales ultima variantă. Mi s-a părut cât se poate de normal și potrivit vârstei ei. Am făcut o ‘struțo- cămilă’ de combinație- BARBIE Wonder Women cu BARBIE  Sirenă, la care, ce să vezi, am adăugat și o casă BARBIE.

Doar vorbim despre imaginație și jocul de rol:)

Și dacă tot acum câteva luni ne-am reamenajat casa, clar a fost fără dar și poate, ocazia potrivită să-i testez reacția, imaginația. Am plănuit o petrecere tematică, unde am avut grijă să personalizez totul, să-i invit o prietenă și să ne jucăm împreună.

Ce a ieșit?…reacțiile sunt delicioase

Copilăria este inima tuturor vârstelor- Lucian Blaga

Am inaugurat camera Sofiei!!!!

Posted by Tily Niculae Oficial on 19 Noiembrie 2017

 

 

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.