Happy mom, I like

Camera Deputaţilor a adoptat propunerea legislativă pentru transformarea zilei de 1 Iunie în zi liberă naţională

Camera Deputaţilor a adoptat cu 237 voturi PENTRU propunerea legislativă pentru modificarea articolului 139 din Legea nr.53 / 2003 – Codul Muncii, care vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi liberă națională.Campania urmărește să îmbunătăţească relația dintre copiii și părinții din România, determinându-i pe cei din urmă să petreacă timp de calitate împreună cu cei mici.

  • Propunerea legislativă este susținută de campania derulată de grupul de inițiativă format din Itsy Bitsy FM şAutoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, lideri de opinie – Andreea Marin, Virgil Ianțu și Tily Niculae, parlamentari, specialiști psihologi, asociații de părinți.

    14666185_1453124578034574_8604654108998165069_n

Poate încă nu ați aflat, dar pe data de 18 octombrie 2016  Camera Deputaţilor a adoptat, cu 237 de voturi pentru, propunerea legislativă care modifică articolul 139 din Legea nr. 53 / 2003 – Codul Muncii, ce vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi liberă la nivel național. Astfel, ziua de 1 Iunie va fi cea mai importantă zi din an pentru părinţii şi copiii din România.

 

Dincolo de toate eforturile, de la idee, până la acţiunile prin care am reuşit să aducem împreună atâţia oameni şi autorităţi în această campanie, cel mai mult contează bucuria celor mici. 1 Iunie zi liberă naţională va fi cel mai frumos cadou pentru toţi copiii şi părinţii.” declară Nadia Tataru, Director General Itsy Bitsy FM.

Inițiativa legislativă, înaintată de senatoarea Rozalia Biro și de deputata Claudia Boghicevici, împreună cu un grup format din 84 de parlamentari din toate partidele politice, este parte din campania ce urmărește să îmbunătăţească relația părinte-copil. Campania este derulată de grupul de inițiativă format din Itsy Bitsy FM împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), lideri de opinie – Andreea Marin, Virgil Ianțu și Tily Niculae -, specialiști psihologi, asociații de părinți.

Ne bucură semnul pozitiv pe care îl dă societăţii votul de astăzi. Nu pot decât să sper că vorbim doar de un început, că vom pune umărul împreună – societatea civilă, autorităţile, liderii de opinie, companiile – să facem cât mai multe acţiuni în sprijinul copiilor şi părinţilor, pentru familii din ce în ce mai sănătoase din toate punctele de vedere.” declară Gabriela Coman, preşedinta ANPDCA.

Acum legea merge mai departe către Preşedintele României care în maximum 20 de zile o va promulga sau o va trimite înapoi parlamentarilor spre reexaminare.

Urmează apoi publicarea în Monitorul Oficial şi intrarea în vigoare după alte 3 zile.

După atâta efort și așteptare chiar sper să avem un final fericit! Iar voi de fiecare dată când sunteți cu cei mici de 1 iunie să vă gândiți și la mine:)!

img_8163

 

 

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.