Blog, Uncategorized

Tort cu cremă de lămâie și bezea

Da,da,da…am început un nou proiect video alături de Gabriela Simion pe zona de food. Știam cât este de talentată, știam că am de învățat o grămadă și mai știam că fiecare rețetă pe care am prezentat-o aici a fost preluată de voi.

În cea mai oribilă zi din luna martie m-am cărat cu toate gadgeturile după mine și ne-am apucat de treabă!

Pașii sunt următorii, dar merită efortul:

Ingrediente:

1. Blat bază
15 biscuiți simpli sau cu cacao
100 g unt topit
3 linguri zahăr granulat
50 g fistic nesărat
1 vârf de sare

2. Cremă de lămâie
100g zahăr tos
1 pliculeț zahăr vanilat
coajă 2 lămâi
zeamă 3 lămâi
100g unt neasarat
100ml apa
2 lingurițe de amidon (dizolvat în apa)
5 gălbenușuri ou

3. Bezea
5 albușuri ou
200g zahăr pudra
1 linguriță zeamă lămâie
un praf de sare

4. Pentru ornare
150g fructe de pădure, căpșuni

Modalitate de preparare:
Pregătiți toate ingredientele, cântărite în prealabil, și lăsați-le la temperatură camerei pentru ~20 minute. Se aprinde cuptorul pentru preîncălzire la 180 grade C cu grilajul poziționat la mijloc.

Într-un mixer cu lame, se macină pe rând fisticul și biscuiții. Într-un bol se amestecă biscuiții, fisticul, zahărul și untul topit în prealabil. Compoziția se tasează într-o formă de tartă/tort cu fundul detașabil.

Se pune oală de marine medie la fiert cu ½ apa, deasupra se poziționează un bol rezistent la fierbere pentru operațiunea baimaren. Se amestecăm treptat apa, zahărul tos și vanilat, coajă și zeamă de lămâie, untul și amidonul până devin o pastă compactă dar nu lăsăm să fiarbă. Se încorporează gălbenușurile unul câte unul până la omogenizarea completă a cremei. Se lasă într-o parte de preferat cu o folie de plasitic deaspra pentru a evita crearea unei coji.

Pentru bezea se bat cele 5 albușuri cu un praf de sare și zeamă de lămâie până amestecul devine compact. Se inconporeaza zahărul praf și se bat minim 10 minute până ce toată compoziția devine lucioasă și compactă. Trebuie să treacă testul răsucirii vasului și să nu curgă.

Peste blatul din biscuiți adăugați crema de lămâie și deasupra bezeau, între straturi puteți să puneți fructe de pădure. Introduceți în cuptor pentru ~25 minute până când bezeaua devine aurie la suprafața

Se scoate din cuptor și se lasă la temperatură camerei pentru minim 1 oră după care se pune la frigider pentru ~4 ore înainte de servire.
Se orenaza, înainte de servire, cu fructe de pădure și căpșune.

Ce a ieșit vezi în materialul video:)))

 

1 Comments

  • uuuuuuuu….pretty little thing, ain’t it?

    Răspunde

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.