Blog, De luni pana duminica

Swimathon 2014

Eu am fost un copil nascut prematur si  am avut sansa la viata si la o dezvolatare normala. In toata perioada sarcinii mele  , m-am bucurat de aceasta experienta alaturi de o prietena care dupa un lung drum anevoios avea sa dea nastere la o pereche minunata de gemeni.Insa nimeni nu a sfatuit-o niciodata pentru ce avea sa se intample dupa nasterea lor. In timp , ce eu ma bucuram de o nastere normala ,de o alaptare ca la carte , de o dezvoltare a copilului …prietena mea era cu lacrimi in ochi si statea cu sufletul la gura daca puiutii lor  aveau sa respire singuri , sa fie dezvoltati normal , sa nu ia boli de prin spitale care le-ar fi agravat situatia si impedica buna evolutie , sa nu se inece cu putinii “ml” pe care-i sugeau direct din siringa , sa stea in fundulet normal , sa nu se sufoce , sa auda , sa mearga!

PFFFF si  lista poate continua…

Am ramas profund marcata pentru ca eu nu mi-am pus o secunda problema ca poti trai la minut asa cum au facut-o ei , ca nu poti avea parte de o noapte linistita si sa te mai ucida si vinovatia ca multe lucruri nu depind de tine in calitate de parinte. Desigur sunt constienta ca sunt multe cazuri , ca sunt multe “ALTE” probleme ( prin unele crunte am trecut si trecem si noi cu Sofia ) dar chiar si asa atunci cand stai langa cineva atat de aproape parca suferinta lui devine si suferinta Ta.

Mereu am mers pe varianta sa ne ajutam ” aproapele” si daca eu poate am parte de o viata ceva mai usoara, trebuie intotdeauna sa impart din ce am eu ( energie, fericire, o mangaiere, cu ceva  financiar )

Dupa ce  au trecut micutii prin  aceste lucruri mai putin placute si au fost niste luptatori , D s-a gandit sa infiinteze prima asociatie care sa sustina familiile si implicit bebelusii care trec prin aceste traume. Ca atare, Asociatia “UNU SI UNU ” exista astazi si vine in ajutorul tuturor care sunt parinti de sarcini multiple si isi doreste formarea unei comunitati care sa fie ca o platforma de sprijin moral si financiar.Totodata se implica in reducerea riscurilor aparute in sarcini multiple prin campanii si prin informare.

Astfel a venit propunerea ca eu sa particip la Swimathon pentru aceasta cauza alaturi de alte mame bloggerite care nu sunt trecute prin aceasta experinta.Simplu fapt ca suntem mame este ‘Liantul’ cel mai puternic care  ne-a facut pe data de 12 iulie ora 9:00 la Lia Manoliu  sa inotam si sa facem foundraising.

Nu va imaginati ca este atat de usor, nu mergem sa ne balacim …ne-am asumat cu toata fiinta noastra sa facem rost de acesti  banuti care vor fi donati spitalelor sub forma de caciulite si manusi crosetate,cuiburi pentru acei puiuti iar in felul acesta sa facem trecerea catre zbuciumul vietii mai usoara.

Este suficient ca-i vedem intubati ,mici si fara ajutor iar aceasta campanie “Fire de dragoste ” vine in sprijinul moral al parintilor ca nu sunt singuri si cel mai mult ofera un plus de caldura acestor sufletele.

Nu am cerut nimic in viata mea in schimb am daruit de cate ori am putut si cu tot dragul , asa ca va rog si pe voi sa faceti la fel .

Nu este musai in cazul asta , poate cu alte ocazii acolo unde considerati voi insa daca suntem mai deschisi si oferim fiecare din putinul nostru reusim sa facem lucuri MARI.

Mai multe informatii gasiti aici:

http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/profil-proiect/28-fire-de-dragoste

Echipa noastra este :

http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index….php/profil-echipe?profil=12

Iar donatiile se fac aici:

http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/doneaza/doneaza-acum 

300x250

Seturi1-300x200

b519a9129c4dd51ca12239b065786510

d615662033704841451f7beed2c80ec4

150x150---text

2 Comments

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.