Blog, I like

Smoothie cu pătrunjel

Aoleo, maică…mi s-a lipit pătrunjelul pe cerul gurii numai când citesc titlul postului, dar adevărul este că nu am băut ceva mai bun până acum.

image

Știu, săraca…ce să-i facem experiențe puține, dar promit să recuperez.

So, piața așa cum spuneam și în live-ul de duminică  pe facebook plină ochi cu multe feluri de verdeață. Așa că…în acest week-end am fost și mi-am luat cât pentru restul vieții:))), fructe și multe, dar multe feluri de verdeață- de la leurdă,urzici,spanac,lobodă,pătrunjel,mentă proaspătă ca să le bag în tot felul de combinații.

Creierașul meu mi-a spus să încerc ‘Smoothie cu pătrunjel‘, urăsc pătrunjelul, darrrr… am zis maybe i’m lucky și poate reușesc să mă păcălesc singură.

Și a mers!

Pentru asta trebuie să-i mulțumesc Andreei de la ‘Totul despre raw’ și prietenului meu Zoly din Brașov, căci ei se fac vinovați pentru cartea pe care o am în casă cu tot felul de combinații minunate,sănătoase și rapide.

Iar ilustrațiile sunt geniale…așa că tot ce îți rămâne să faci este să te și apuci de treaba!!

Pentru smoothie avem nevoie de:

  • 1 banană
  • 1 portocală
  • 1 kiwi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 frunze de mentă
  • 200 ml de apă sau lapte de migdale( eu am adăugat apă ca să nu exagerăm din prima)image

Mi-am dorit să încerc varianta aceasta fiindcă pătrunjelul așa cum se știe are multiple calități și contribuie la ameliorarea multor condiții, de la anemie, oboseală,boli renale și reumatism.image

Conține 20% proteine ușor asimilabile, are un nivel ridicat de betacaroten,vitamina B12, acid folic,calciu și vitamina C.

Nu mai spun de faptul că stimulează sistemul imunitar(am nevoie mare ca să mă pun pe picioare cu psoriazisul meu),iar clorofila pe care o conține are capacități antibacteriene și antifungice.

Așadar varianta de smoothie pentru mine reprezenta the easy way ca să fie introdus în alimentație și să pot beneficia de calitățile lui extraordinare.

 

Mod de pregătire:

Le-am spălat,curățat,aruncat în bolul robotului și când am ajuns la textura dorită le-am turnat într-un pahar.

imageimageimageimageimage

De regulă deși fructele sunt reci, eu simt nevoia să las paharul cu smoothie în  frigider o vreme.

Mi-am propus măcar de 2 ori pe săptămână să fac tot felul de combinații dis de dimineață…sper să mă țin de cuvânt.

Timp de pregătire

10 minute

Nr. porții

2

Ps. știu că varianta de smoothie nu e tot una cu fructul sau leguma în sine consumată, dar hai să le iau cu ușurelul,ok?

image

 

1 Comments

  • Tily este bun ?

    Răspunde

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.