Blog

România este țara MEA

Of, tare necăjită sunt fiindcă trăiesc într-o țară așa frumoasă și nu am apucat să o explorez , deloc! Nu știu cum se face, dar parcă totul la noi este mai scump-transport,cazare,activități.

De fiecare dată când sunt plecată am senzația că vor să îmi ia și pielea de pe mine! Ne uitam din ce în ce mai des la varianta cu rulota, cele vechi sunt oribile,cele noi sunt câteva și book-uite până în septembrie! Cu cortul?Sincer, îmi este frică! Mă sperii de zgomote și nu aș vrea să-i transmit și Sofisticatei starea aceasta! Nefiind așa aventurieri,sincer, nu știu cât și cum ne-am descurca! Poate în timp începem să facem și noi cumpărături-azi un cort,luna viitoare o masă, cine știe!

Ca să nu mai zic că mă bate gândul la un camper rău de tot!

Mă întreb mereu de ce la alții se poate să aibe camping-uri BINE amenajate și la noi, Nu!

În fine, trecând peste această frustrare mare, zilele trecute am fost și noi la peștera Dâmbovicioara ca să-i  explicăm Sofisticatei diferența dintre lagună și peșteră!

Toată lumea știe despre ea că  este situată în partea de sud a Masivului Piatră Craiului, în versantul stâng al văii Dâmbovicioara (afluent al Dâmboviței), la 1 km nord de satul Dâmbovicioara, județul Argeș. Peștera s-a format datorită acțiunii apelor pârâului Dâmbovicioara, care au tăiat în calcarele de varstă jurasică ale Masivului Piatra Craiului.
Este o pesteră caldă, cu o tempreatură dep 10-12 °C și cu o umiditate moderată.Acum dacă vă duceți cu bebeluși pentru prima oară sau cu cei de vârsta Sofiei este recomandat să aveți un cardigan la voi. Eu una sunt mai friguroasă!image

Peștera este “uscată”, pârâul care a generat-o având acum o altă albie. În interior se leagă de exterior printr-un horn înalt de 10 m, care furnizează un slab curent de aer.
Ca și dimensiuni este formată dintr-o galerie unică, cu o lungime totală, de 555 m. Deși această lungime este incomparabil mai mică fată de alte peșteri din România, Peștera Dâmbovicioara este cea mai lungă din zonă, relieful și natură rocilor nefiind propice galeriilor de mari dimensiuni. Galeria are lătimi ce variază între 3-4 m și inăltimi de 4-5 m, cu puține ramificații, de dimensiuni mici. După 150 m de la intrare, galeria se ingustează foarte mult.
Relativ săracă în formațiuni calcaroase insă este destul de bine cunoscută, a fost amenajată și este frecventată de un număr destul de mare de turiști.

Sofisticata a fost extrem de încântată de mini excursia noastră care de fapt era o simplă oprire în drum spre bunici. I-am arătat doamnele de pe marginea drumului care stăteau la vânzare cu fel și fel de siropuri!Ne-am cumpărat și noi un serbet de zmeură și un sirop din muguri de pin.image

Doamne, Doamne cât de bune sunt! Ne-am minunat la melcii care stăteau pe frunze, la defileul prin care am intrat, dar și la morișca cumpărată de îți strepezea dinții numai când te uitai la ea!imageimagepestera-dambovicioara-intrarePestera-Dambovicioara

Dacă voi sunteți genul care ați explorat țara mai mult nu ezitați să îmi spuneți și mie pe unde ar fi tare frumos să ne plimbăm.

Departe de oraș, simplu și de efect-conectarea cu NATURA!

3 Comments

 • Intr-adevar avem o tara cu peisaje extraordinare, atat de bogata in resurse naturale pe care din pacate nu stim sa le facem usor accesibile turistilor, nu le promovam, nu le valorificam. Si eu am aceasta nemultumire cu lipsa locurilor de campare, insa calatoresc des in strainatate si ma consolez:)).
  Poate in curând te implici si in proiecte legate de promovarea turismului romanesc.
  Am fost la Hobita, casa memoriala Constantin Brancusi, nu vrei sa stii cat de dezamagita am fost … englezul sau francezul ar fi pus biletul de intrare 10 Eur/Gbp si ar fi facut din satucul acela … paradis.
  Calatorii frumoase si inspiratie iti doresc!

  Răspunde
 • Am avut norocul de a explora tara noastra in copilarie si acum am ramas doar cu cateva lucruri nebifate. Printre acestea se numara si toate pesterile existente, dar acolo nici nu o sa intru ca ma apuca toate alea de la claustrofobie :))) M-a luat cu tremur doar cand m-am uitat la poze, deci nu am avut tupeu sa dau play la filmulet. Apropo de poze, ce fain arata produsele doamnei!

  Răspunde
 • Invatati-i pe copii ce e patriotismul, ca nu-i o notiune ceausista, ca daca nu suntem patrioti, natia romana va disparea. Sa ne fereasca Cel de Sus de asa ceva! Trebuie sa intelegem ca iubirea, sub toate formele, e singura care ne da ratiunea de a fi pe aceste locuri. Am o varsta, am trecut de o jumatate de secol. dar acum am inteles cel mai bine ce-nseamna sa-ti iubesti tara cu adevarat. Nu va sfiiti sa faceti lectii de patriotism cu propriii vostri copii, sunt lectii pe care nimeni n-o sa le mai tina niciodata si, credeti-ma, n-au tangenta cu regimul trecut. Sa va dea Dumnezeu sanatate tuituror!

  Răspunde

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.