Blog, I like

Lasă-te purtat în lumea cărților…

Aseară, la 22.36 am reușit să o adorm pe Sofisticata după ce i-am citit ‘Ratonul, ariciul și mașina de spălat’ (ediție bilingvă engleză-română) de la editura Booklet Fiction.

Kalle ratonul a primit în dar de la bunica lui o mașină de spălat. Însă ce a decis să facă împreună cu prietenul său ariciul Theo, ei bine, cred că am să vă las pe voi să descoperiți seara la culcare.

Pot spune despre această carte că are  ilustrații frumoase, text scurt.

 Ca atare, mergi pe mâna mea, clar nu adormi înaintea copilului! 🙂

Ți-am povestit de multe ori că mi-am trăit copilăria la țară. Din păcate în casa în care am crescut nu s-a practicat ritualul de noapte bună cu citit povești.

Bunica mea era oarbă, nici nu ar fi putut. Iar mama la culcare îmi spunea doar Tatăl Nostru.

Îmi aduc bine aminte cum în perioada școlii primeam liste interminabile cu cărți de citit. Dar tot la fel de bine îmi aduc aminte cum se ruga mama să le și CITESC.Refuzam categoric și mă plictiseam teribil. Nu am descoperit arta cititului.

Supriza a venit totuși de la viață. Când, iată, prin prisma meseriei am citit, reținut, interpretat multe texte.

Tu știi benificiile lecturii?

Fie că vorbim despre o cultură generală vastă, exprimare corectă, fluentă și coerentă, dezvoltare analitică, relaxare, memorie mai bună, imaginație bogată, sursă de informație, îmbunătățirea relațiilor interpersonale, ei bine, ia la cunoștință că acestea se conturează prin citit.

De când era micuță  Sofisticata avea răbdare să-i citesc povești scurte și illustrate. Este în clasa 0 la școală. Iar la întâlnirea din semestrul I  cu cadrele didactice tare mult m-am bucurat să aud că este pasionată de cărți.Le duce colegilor și ia din biblioteca școlii cărți.

Conform ceea ce a declarat copilul din dotare se spune că, nimeni nu citește povești așa cum o face mami! Ce să faci, n-ai ce să faci! 1-0 pentru mine…

Lăsând gluma la o parte în repetate rânduri știi de câte ori am spus: chiar nu este importantă interpretarea, ci momentul de calitate pe care îl petreci cu cel mic.

Bucuria pe care o transmiți prin arta cititului și până la urmă plăcerea pe care o regăsește copilul din această activitate.

La clasa Sofiei au un scaun al autorului.

Este destinat îmbunătățirii exprimării fluente și coerente atunci când au citit câte o poveste la clasă. Iar asta nu este totul.

În urmă cu câteva săptămâni au avut un târg aniversar unde fiecare copil  era încurajat să aducă  câte o carte. Astfel, fiecare  pleca acasă cu cartea altuia însoțită de un mesaj.

M-am blocat și m-a încântat când am văzut interes, curiozitate, bucurie față de cărți.

Sofisticata încă nu citește. De abia a învățat alfabetul. Așa că, până la anul o să-i tot citesc.

Dar pentru că sunt convinsă că foarte mulți părinți din această comunitate alocă un timp deosebit lecturii atunci când vine vorba despre copilul lui, spun doar atât: AM O SURPRIZĂ pentru tine, dar și pentru cei mici.

Până pe 30 iunie ai șansa să te înscrii într-un concurs marca BOOKLET!

Întră în campanie și copilul tău poate câștiga unul dintre cele 150 de premii.

100* cărți de ficțiune

30* ochelari de realitate virtuală

20*minidrone

Sau…

MARELE PREMIU un Hoverboard

Ca să ai șansa de câștig, iată ce trebuie să faci:

Pe locuri fiți gata…

Cumpără orice  caiet de vacanta de pe booklet.ro  sau orice carte de ficțiune de la booklet-fiction.ro sau din librării (media de varsta 7-14 ani)

http://www.booklet.ro/ , http://www.booklet-fiction.ro/

Completează nume, adresa, număr de telefon pe prima pagină a cărții. 

Fotografiază prima pagină și trimite fotografia, până pe 30 iunie, pe adresa de email concurs@booklet.ro

Felicitări!

Oficial ai intrat în concurs și astfel, poți câștiga pentru copilul tău, prin tragerea la sorți din 3 iulie, unul dintre cele peste 150 de premii.

Fiecare carte cumparată reprezintă o șansa în plus de câștig. Mai jos regăsești câteva titluri recomandate de către editură.

Lista câștigătorilor va fi anunțată oficial pe pagina de facebook Booklet Fiction si Booklet Educational.

Eu nu am voie să particip. Însă tu ce ți-ai dori să câștige copilul tău? Lasă-mi un comentariu fiindcă mor de curiozitate.

*ACEST ARTICOL ESTE SPONSORIZAT DE BOOKLET

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.