Blog

Drumul spre Kangal-vindecarea celor care au psoriazis. Oare?

2017

Primeam într-un week-end un mesaj pe facebook din partea R.  Eram la țară. Unsă cu toate smecleurile posibile pe rănile de la psoriazis.

Nu o cunoasteam, nu mă cunoștea sau mă rog:)) 100% eu pe ea nu o cunoșteam! 

La un search pe google a aflat despre suferința mea. Știi tu, #veata cu psoriazis.

Văzusem pe internet poze cu oameni care au psoriazis din cap și până în picioare. Însă doar îmi puteam imagina suferință lor. 

Așa era R. 

Suferea de psoriazis de la vârstă de doi ani. DOI ANI, oameni buni!

Mi s-au încleștat degetele pe tastatură în timp ce îmi povestea experiența ei. Nasoală! De ani și ani.

Suferința ei, a mamei, umilințe la scoală și în adolescentă. De la an la an devenea din ce în ce mai greu de explicat cuiva.

Cu toate acestea simțea o forță imensă! O forță care o determina să accepte dar în același timp să lupte.

Credeți-mă, boala asta te obosește în primul rând psihic. Te dărâmă! 

Fiecare bubiță care arată ca o pișcătură de țânțar se transformă într-o plagă imensă de carne vie combinată cu usturime și mâncărime . Imaginează-ți 24/24 să nu te simți bine în pielea ta.

Nu te lasă, nu îți dă pace…

Și uite cum, încet, încet, poți ajunge la paranoia cât ai zice pește!

R la 16 ani a plecat pentru prima oară cu mama ei în Turcia. 

A zburat până la Sivas și de acolo a luat drumul Kangalului unde se găsește cel mai vechi izvor termal unde poți face terapie cu   peștii garra rufa!

Peștii despre care se vorbește că vindecă psoriazisul.

JUR! Nu i-am dat crezare! 

Credeam că este povestea ei. Cineva renunță la carne, altcineva nu mănâncă grăsimi. De exemplu, eu încerc să fiu cât mai prezentă și să nu las emoțiile negative să mă copleșească. Iar tu, poate iei pumnul de pastile. Fiecare dintre noi încercăm să găsim variante optime care să funcționeze.

Mi-a făcut o invitație de a merge împreună în  Kangal. În toamna lui 2017. După pierderea sarcinii numai de plecarea alături de un străin nu eram în stare. 

Însă, timpul a trecut, noi am păstrat legătură și uite așa de la o simplă relație virtuală, de la un străin cum o simțeam când vorbeam pe chatul facebook-ului, iată cum am ajuns la o frumoasă relație de prietenie. 

În 2018 îmi ajunsese cuțitul la os.Parcă tot ce încercasem să fac nu mă ajutase să ajung la liniștea pe care mi-o doream! 

Mi-a fost extrem de greu să-i scriu că vreau să o însoțesc la tratament, însă am strâns din dinți și mi-am asumat plecarea de 3 săptămâni departe de toți și toate!

Mi-a luat la modul cel mai sincer vreo 6 luni ca să mă așez mental cum că, voi fi departe de iubirea vieții mele. De Sofia.

Aveam nevoie să fac acest lucru pentru mine.Să accept. Să am curajul necesar de a pleca din zona de confort.

Nu mi-am dorit să plec cu proiecții mari la drum fiindcă nu îmi doream să  mă reîntorc cu o mare dezamăgire acasă. 

Mi-am propus  să mă las în voia sortii. Fie ce o fi -plec! Trăiesc și o iau ca pe o experiență.

A contat enorm faptul că toată familia mi-a fost aproape. 

Cea mai apropiata a fost Sofisticata care mi-a declarat că sunt praf. Iar timp de trei săptămâni pe facetime mă încuraja și îmi spunea:

Mami, uite, parcă e mai bine! Însă eu o simțeam cât se abținea să nu plângă de dorul meu.

Ce durere fizică și emoțională duceam. Dar o să îți povestesc imediat. Să o iau cu începutul…

Am zburat din București în dimineața zilei de 4 septembrie 2018 cu compania aeriană Turkish Airlines! 

Acum 11 ani, R petrecea 9 ore în tranzit ca să prindă zborul către Sivas! Lucrurile s-au mai schimbat între timp. Aleluia pentru mine! 4 h escală și după amiază eram în locul unde avea să mi se promită vindecarea. 

Prima săptămână a fost de acomodare- cu bariera comunicării fiindcă  nimeni  în Kangal nu vorbește sau înțelege engleza.Programul era unul de full time job.Dimineața era frig. Da frig de nu îți poți închipui.

8 h în bazin cu peștii- strângeai din dinți și înjurai printre buze când mureai de durere.Ieșeai 30’minute la soare fix pe la 11-12. După ce stăteam 3 ore în apă tremuram de frig…Cu 3 halate și nu îmi simțeam mâinile și picioarele.

Apoi, urma corespunzător masa, o luai de la capăt pe la prânz cu programul sexi și seara somn! 

La ora 19:00 era un întuneric de îți venea să întrebi-  Nu vă supărați, dar unde sunt??

Prima săptămână a fost săptămâna cea mai grea din punct de vedere fizic fiindcă peștii îți provocau răni (adică pe românește îți mâncau pielea moartă). Nu vrei să știi cum este să ai carne vie în plăgi mari. Nu vrei să știi.

Doar punctez că la un moment dat eram pansata peste tot! Iar eu, eram cazul cel mai fericit de acolo.

Seara după duș de abia reușeam să îmi ating pielea. Ritual cremuirii era unul dintre momentele când îți venea să înjuri alte 3 ore non stop. Și nu mai continui.

Mâncarea

Dacă în prima săptămână a fost destul de plăcut să mănânc (că voiaim sau nu) grătarul lor (aripioare de pui, kofte cu ceapa și ardei) lucrurile s-au schimbat dramatic din a doua săptămână.

Totul a pornit de la faptul că Sofia a început școala, cls 1. A fost primul și singurul moment din viața ei când eu nu am fost ACOLO.Lângă ea. De când s-a născut nu am ratat NIMIC:

Sentimentul de vinovăție m-a îngenuncheat și mi-a luat tot vibe-ul.

În fiecare zi turcoiacele mă storceau de energie.Țipau de dimineața și până seara. Fie de durere, fie pentru că strigau una după cealaltă, fie că ascultau muzică și cântau.

Eu nu pot plânge. Și crede-mă nu e deloc bine că nu pot elibera anumite trăiri.

De plictiseală am început să le analizez pe fiecare.Măcar ele se eliberau emoțional. Într-un fel sau altul.

Ce am văzut acolo m-a marcat pe viață. Femei acoperite pe întreg corpul de această boală!Pic de bucățică de piele liberă. 

Imaginează-ți un om care a experimentat un accident grav de arsură pe suprafața corpului într-un procent de 99,9%. Aveau momente când cedau. De la dureri, apăsare, oboseală cu lupta.

Însă, așa cum îți spuneaum în mare parte dansau, râdeau. Se încurajau. Și indiferent cât de greu era în nici un caz nu fentau vreo zi de tratament.

Vremea

Destul de capricioasa! Dimineața paralizai de frig dar era extrem de plăcut la soare, iar la ora 11:00 mureai de cald.

În piscină de la durerea provocată de pesti, dar și de soarele care stătea pe cer! Nu puteai să mergi la umbră. Erau prea multe femei care stăteau la umbră și peștii nu mai veneau la tine. La un moment dat:)) eram împreună cu R în goana după pești.

Să îndur, să strâng din dinți dar să se amelioreze psoriazisul.

Când îți era lumea mai dragă și te obișnuiai cu durerea fizică, pac,veneau rafale de vânt(gândește-te să stai 4 ore neîncetat, nemișcată în apă și apoi să ieși). După amiază când te rugai să mai ai parte de doua ore de soare – venea o mare ploaie!

Pentru cei care nu știu soarele este foarte important pentru aceasta boala. Dar la mine estecumva  din lac în puț.

Am pielea albă și nu mă pot  expune inconștient fără protecție și nici cât vreau.

Cu creme nu aveam voie să mă dau fiindcă omoram pestii:)). Și uite așa pândeam, ba ora potrivită de soare, ba mă apuca tristețea că stăteam ca un hipopotam  în ploaie în piscină. Ba mai venea o rafală de vânt și mă gândeam să iau prima mașină  să mă ducă la aeroport, ba una, ba alta.

În cele 21 de zile am aflat că s-au legat prietenii. Imaginează-ți tu femei disperate să comunice și nu reușeau:). Eu nu știam limba turcă, ele nu știau engleză. Internet, vorba turcului, yok…

Se pansau una pe cealaltă, se cremuiau, se îmbrățișau. Pf, ce schimb de energie.

În loc să văd până la final lucrurile urâte de acolo- totuși eram în mijlocul pustietății, departe de familie, bazinele de pe vremea lui Ceaușescu-gresia albă neîntreținută cu umbrele ruginite și dușuri fix cum am văzut în Orange is the New Black (serialul de pe Netflix) ei bine, mi-am canalizat energia spre a le aprecia  determinarea și pofta de viață,.

Este adevărat! Cât se poate de adevărat!

Suntem diferiți și avem trăiri diferite. 

Și da, în 2018 au fost multe luni când nu mi-am putut folosi nici mâinile sau picioarele! Este groaznic să te afecteze în halul acesta. Dar de bine de rău, cu dureri și lacrimi făceam lucruri.

Am văzut poze cu unele dintre ele la pat! La pat!!!! Pielea era praf! Praf! Praf! Praf!

Au stat la tratament 62, 39, 21 sau 15 zile.În funcție de severitate și nevoi!

M-am apropiat de ele si petreceream serile împreună. Rezistam vreo 30 de minute și fugeam în cameră.

Nu pot să mint și să spun că nu mai aveau nici o bubiță pe corp, dar în cazurile grave- de la apa termală, soare și peștii care tot mâncau pielea moartă li s-a ameliorat considerabil.Au plecat acasă cu o piele cât de cât ameliorată.

Evident că în fiecare zi cineva pleca acasă. Își încheia tratamentul. Și de fiecare dată când venea să mă servească cu ceai aveam senzația că eu nu o să mai plec de acolo în veci.

Spre sfârșitul celei de a treia săptămână am început să cedez.

De dorul Sofiei…mă topeam.

Nu mai suportam mâncarea turcească! În fiecare zi același lucru. Vis. Nu aveai unde să pleci, nu aveai ce să faci,nu aveai unde să te duci. Totul arid în jur și din loc în loc  câte un cățelino KANGAL. Pe care nu ți-ai dori să îl întâlnești, căci nu e prietenos.

Așa că, de la zi la zi începeam să pic.

Dacă vedeam sau simțeam miros de grătar o luam razna,dacă vedeam o albină ce mă sâcâia o luam razna, dacă apa de la dus nu era caldă( ceea ce nu a fost niciodată) o luam razna.

Și pentru că nu pot să stau cu mâinile în sân, fac ce fac și intru în bucătăria lor. Nu este permis să intri.

Dar eu am reușit!

Am gătit două feluri de supă.Supă de pui cu tăiței fiindcă o  luase răceală  pe R, dar și o supă cremă de legume. Să nu mai spun că am reușit performanța de a face și niște paste.

Suficient cât să se bucure papilele  gustative și să îmi schimb starea. Că fac și altceva în tot acest timp.

Nu pot să spun că am venit acasă wow! Pot spune că oricât de greu îmi era să mai rămân, totuși consider că ar fi fost bună decizia  de a  mai fi stat măcar o săptămână! 

Scuamele de pe mâini s-au dus(mă declar mulțumită pentru cele 2 săptămâni de piele fină), însă pe tălpi scuamele încă au rămas! Nu așa de mult! Pielea este rozalie. Semn bun că lucrurile mergeau spre vindecare. 

Acum, te las pe tine să decizi! Este Kangal locul pentru vindecare?

36 Comments

 • Buna! Locuiesc in Vienna Austria si am fost aici la dermatologie si mi-au prescris ENSTILAR PT PSORIAZIS SI AM FOST destul de multumit ai incercat?

  Răspunde
  • Buna, Florin. Nu, nu am incercat. Cu siguranta este cortizon.

   Răspunde
 • Tiliy esti minunata!Eu nu stiu prea multe despre această boală,dar din ce ai scris aici este înfiorător.Esti un om puternic❤❤🤗

  Răspunde
  • Multumesc, Nico,

   Imbratisari!

   Răspunde
 • Suntem cea ce sumtem traim 10 vieti intruna
  Celulele se divid de 1000 de ori decat la un om normal nervosi dinamici milososi semtimentali ne dam sufletu eu ma regasesc in felul tau de a fi am de 20 de ani pe tot corpul mu vad nu simnt sunt ocupata in fievare minut cu familia e viata mea am 2 gemeni sunt nepotei mei muncesc enorm si 2 case de ingrjit m-am resemnat vara dispar de tot iarna apar sumt un barometru in functie de temperatura de afara mergem inainte indiferent ce sar intampla traim pentru copii te pup angelica coman

  Răspunde
  • Asa este…

   Răspunde
 • Bună. Aș dori să știu și eu cât costa acest tratament

  Răspunde
  • Buna, Lucian,

   Undeva la 2000 euro- avion, cazare, masa pt 21 de zile.

   Răspunde
 • Buna, eu stiu prin ce treci si eu am aceeasi problema, este groaznic. Dar m-ar incanta si pe mine ideea de a merge in Turcia . Tu ai de gand sa mai mergi?

  Răspunde
  • Buna, Adina,

   Eu mi-as dori sa ma duc la Marea Moarta. A fost destul de greu emotional pentru mine sa duc zilnic in spate vizual suferinta oamenilor.
   Probabil daca m-as intoarce nu ar mai fi asa un soc, dar chiar si asa tare mult as vrea o exp de minimum 14 zile la Marea Moarta.

   Răspunde
 • Nu pot sa-mi imaginez durerea prin care treci..tare mi-ar placea sa aud ca te simti mai bine! Dumnezeu sa-ti dea sanatate! Te imbratisez cu mult drag🤗

  Răspunde
  • Da, este dureros. Dar tocmai de accea incerc tot felul de tratamente, variante naturale ca sa scap de aceasta durere:))

   Răspunde
   • Buna.sufar de aceasi boala de 2 ani,psoriazis vulgar.oare mai putea ajuta cu mai multe informații te rog?cum se numește clinica,costurile?sunt disperata nu mai știu ce sa fac.am încercat cu medicamente,injectii dar nimic.nu se ameliorează deloc.multumesv!

    Răspunde
    • Buna, Mihaela,
     Pai nu se amelioreaza. Ba chiar reapare. Si aici Mihaela daca te duci eu in 3 sapt eram la loc. Plecasem curata pe corp si fara pic de leziuni.
     Nu recomand. A fost dur sa stau in bazin ca sa ma manance niste pesti.
     Ca si cost undeva la 2000 euro 21 de zile.

     Răspunde
 • Cătălina ești bestială!!!Gândim la fel,dar,felul tău de a te exprima ma lăsat fără grai!Multumesc!Marian C(“proprietar de psori” de 20 ani😂😉)!Stiu că ești tare ocupată(și eu am un băiețel de 8,5 ani),dar,poate intr-o zi,un minut,as fi foarte fericit dacă am avea un scurt dialog(cred că mai degrabă monolog😂)!Mai “cucerit” definitiv.O zi bună🙋🏼‍♂️

  Răspunde
  • Multumesc, Marian! Sanatate si salutari acasa!

   Răspunde
 • Bună!Poti spune cât a costat “distracția “din Kangal?Multumesc anticipat ,Marian

  Răspunde
  • Buna, Marian,

   Pretul ajunge undeva la 2000 euro-avion, cazare 21 zile, masa. Acum depinde si de unde vii. Biletul Bucuresti- Istanbul, Istanbul-Sivas a fost ceva…

   Răspunde
 • Buna Tily
  Ce pret are tot tratamentul?
  Tatal meu are psoriazis

  Răspunde
  • Buna,

   Undeva la 2000euro costul total pt cele 21 de zile- avion, cazare, masa.

   Răspunde
 • Buna Tily.. ma confrunt cu acrasta boala dr cativa ani buni , 6 ani sa fiu mai precisa de cand am venit in uk si fara soare practic m-am nenorocit! Am stat in spania si boala nu a avansat absolut deloc din cauza apei sarate si soare..
  Te rog din suflet poti sa-mi dai mai multe detalii sau un link care il pot accesa si sa vad cam cat ar costa sa ma duc in turcia sa fac si eu tratamentul? Iti las mail-ul meu siwpatika@yahoo.com
  Multumesc
  Simona

  Răspunde
  • Buna, Simona,

   In primul rand as vrea sa iti spun ca nu mi-as dori sa pleci cu ideea ca te duci acolo si vei fi vindecata pe viata. Nu mai intru in detalii fiindca tu stii ce inseamna aceasta boala.Dar faptul ca intelegi cat de bine fct soarele si apa(de mare) in cazul locatiei din Kangal izvor termal s-ar putea sa te reintorci considerabil vindecata. Eu am venit cu mainile intacte de acolo.Si acum, dupa 8 luni sunt inapoi la forma pe care am avut-o. Dar e pov de 10 ani asa ca nu ma mira si nici nu ma sperie:). Pentru ca am inteles ca trebuie sa fac in asa fel incat sa gasesc calitatea vietii. Deci orice forma naturala de tratament este bine venita.
   Le poti scrie aici in engleza. O sa iti rsp intr-o engleza stricata dar vei avea comunicare.
   Pentru cele 21 de zile costul a fost undeva la 2000euro- avion/cazare/tratament/masa(care se platea separat) dar cam asta a fost suma pe care am cheltuit-o.

   https://www.facebook.com/sedef.psoriasis?__tn__=%2CdlC-R-R&eid=ARBYqlOytSG-BIVsn93G1dPUPGFQSSO5gZNtIwqbRh2g8rWsU_rkO0-NekU8n55KK8mdTmMs4g9EBdPM&hc_ref=ARR_MQLFLCP62BQyujH_UmwBuU8uhcBw_yzjXR5RbCEmAAMlRGnmnCFKhEc4FF3vz2k

   Răspunde
 • Tili daca in continuare problema nu e rezolvata, te rog sa scrii la aceasta clinica, am citit un reportaj si pare de folos.

  Posibil sa stii, daca daca scuze.
  http://www.spezialklinik-neukirchen.de/index.php/impressum

  https://finesociety.ro/profesorul-john-ionescu-a-fondat-o-clinica-unica-in-lume-si-vindeca-pacientii-fara-speranta/

  Răspunde
  • Buna, Carmen,

   Multumesc frumos! Niciodata nu se pune problema cand comunicam de ‘deranj’. De aceea exista acest blog. Imbratisari!

   Răspunde
 • Buna, Tily!

  Ai incercat aceasta crema? http://www.tratament-psoriazis.xmed.ro/
  Eu am avut pe picior o pata foarte mare si in genunchi si mai am si pe scalp. am incercat crema pe corp si a facut minuni. Am aproape 1 an de cand nu au mai apărut in acele zone. In schimb, apar in altele.
  Am mai facut o comanda zilele aceastea pentru inca o cutie. Pacat ca nu au si pentru scalp, dar se poate folosi insa ingrasa parul. Am incercat multe creme si sampoane de-a lungul timpului, dar, fara rezultat.
  Stiu ca aceasta boala este autoimuna si nu va trece niciodata, dar macar sa o putem tine sub control.

  Sanatate multa!

  Răspunde
  • Buna,

   Nu se deschide linku. Cand ai timp lasa-l inca o data te rog aici. Sa ajute si pe altii care dau de articol si mesajul tau. Multumesc!

   Răspunde
 • Ai putea incerca si un test la intolerantele alimentare. Eu am o problema mare cu zona zoster iar acest test pot spune ca mi a salvat fata de la desfigurare. Povestea e lunga dar pe scurt dupa o operatie a trebuit sa tin o dieta, cum obisnuiam sa mananc doar carne cu cartofi am apelat la un nutritionist. Mancam super sanatos (conform medicului si a societatii), faceam si sport dar cu toate astea m-am ingrasat 10 kg, plus desfigurata de zona zoster. Daca tot ma ingrasam am zis ca sa ma ingras mancand ce imi place si surpriza mea a fost ca am si slabit si nici zona zoster nu mi -a aparut pe aceasta perisoada. Am plecat in Spania (la noi este exagerat de scump si nici nu am incredere) mi-am facut un test si de atunci viata mi-a fost data peste cap pentru ca am la foarte multe alimente intoleranta care incet incet se transforma in alergie. Cat nu mananc nimic din ce nu am voie sunt ok, daca mananc ceva de pe lista interzisa aproape imediat imi apare “boala” plus ficatul imi este dat peste cap din cauza acestor intolerante, pentru ca nu recunoaste produsele ca si alimente si le considera sa zicem ceva rau iar atunci reactioneaza cum stie el. Nu zic ca asta este trayamentul pentru asta, eu am altceva fata de tine, dar daca nu ai incercat macar e o idee la care sa te gandesti, atat tu cat si cei care iti citesc blogul si au probleme de genul. Mi- am adus aminte ca am facut si la noi un test, a costat 300 de lei (l am comandat de pe net) dar este destul de general, nu cu alimente ci mai mult grupe, dar cred ca e ok si ala.

  Răspunde
  • Hey, in primul rand iti multumesc pentru mesaj. Scuze de intarziere, insa am revenit din pauza lunga:)
   Stiu despre ce spui. Mesajul tau este binevenit pentru cei care citesc.
   Cred ca daca ne apucam sa facem teste sigur 99% isi gasesc tot felul de intolerante la cate mizerii baga producatorii in produsele pe care le consumam.

   Răspunde
 • Buna Tily,felicitari ca ai ajuns atat de departe. Si eu sufar de aceasta boala de la 14 ani,acum am 35. Am ajuns sa ma urasc ,nu ma mai suport sa ma vad asa,picioarele mele sunt distruse,urasc vara,ma sufoc de cald imbracata sa nu ma vada nimeni. Am cheltuit averi le tot felul de tratamente si nimic. Am tot auzit de Turcia,TelAviv,peşti,dar sincer nu am destula ambitie sa zic asa. La fel ca si tine,mi-e grej sa dispar onperioada,am si eu copii si cred ca doar eu stiu sa le fac totul si nu pot pleca. Urmarind experienta ta ,parca imi da mai mult animo,curaj. Trebuie sa o fac,vreau si eu sa disfrut de o vara frumoasa,ca mi se termina viata asa trista. Te rog din suflet,as dori o adresa mai exacta,sau cum procedez sa ajung exact acolo. In ce perioada e mai bine sa mergi,cu ce mergi,de unde pana unde,se fac rezervari inainte,care sunt costurile aprox. Te rog ajuta-ma cu detalii. Multumesc Tily.

  Răspunde
 • Buna.. Nu stiu cu ce să începe😔
  Sunt o mamă soție și femeie de acceași vârsta ca tine Tily.Am aceasta boala de la varsta de 14 ani cred…nu imi mai aduc aminte.. A-și vrea să te intreb dacă ai avut ocazia să vezi în Turcia paciente care au doar în cap și cum se procedează dacă a-și vrea sa încerc și eu aceasta variantă… Iti multumesc esti minunată și curaj sa poți face față accestei vieții cu urcusuri și coborâșuri… Te imbratisez… Sănătate multă.

  Răspunde
  • Buna, Ana,
   Erau femeie care aveau pe tot corpul 99% nu numai pe scalp. Cele care aveau pe cap se radeau pe cap si stateau cu capul in apa ca sa le poata manca pestii scuamele. Eu iti multumesc pentru mesajul tau. Sunt aici pentru alte informatii.

   Răspunde
 • Buna, ma numesc Cristi, si eu ,,prieten,, cu psoriazisul . Cu ceva ani in urma am vorbit cu tine pe facebook, si ti spuneam ca ma tratez si reusesc sa tin sub control boala cu creme cu ditranol si cu uree. Cu perioade de caderi si revenire… zilele acestea ,din pacate intr-o secunda,gandul m-a dus la tine si la forma ta de psoriazis ( in palme-talpi) . Spun din pacate, pt ca aseara m-am intors din cantonament cu copii mei ( sunt antrenor de arte martiale) si in cea de-a 2-a zi, una dintre sportive (8 anisori) a venit la mine sa mi arate degetelele ei , cu buricele degetelor super uscate, cu mici crestaturi in piele ca niste taieturi de 5 mm aproxiativ , spunandu-mi ca o dor 🙁 . Absolut toate cele 10 degetele. In clipa aceeaa m-am gandit la tine si m-am rugat ca acel copil minunat sa nu aibe psoriazis. Sper din tot sufletul sa ma insel. desi.. cred ca si tu, ca si mine, dupa 24 de ani de psoriazis, il recunosti destul de repede. In cele 4 zile cate mai ramasesera din cantonament, cu parte din cremele si tratamentul meu,care-l plimb dupa mine si o zi daca lipsesc de acasa, am reusit sa i redau elasticitate pielii..si sa se mai inchida un picut crestaturile ,si,dupa cum zicea ea, ,, ma mai dor aproape deloc,, .Am recomandat parintilor un consult imediat,mai ales ca fetita mi a povestit ca a mai patit odata asa,lucru confirmat astazi de mamaica ei. Asa mi-am amintit de tine, si acum 5 minute am vizionat interviul despre clinica din Turcia. Si m-am bucurat cand te-am vazut mai optimista si intr-o perioada de revenire . Sanatate maxima !

  Răspunde
  • Salutare,
   Scuze de intarziere! Incerc sa traiesc cat mai mult real vs virtual!
   Imi pare tare rau sa aud. Recomanda-le biopsia ( desi e traumatic pentru copil) sau macar proba pe lama din scuame. In felul acesta o ajuta emotional pe termen lung. Mai tin din frau boala.

   Răspunde
 • Bună Tily,

  Iti mulţumesc pentru curajul tău de a face publică această afecţiune care provoacă atâta suferinţă.
  Am aflat, la rându-mi, că am această boală şi pentru ca am avut şansa de a merge recent in Grecia, printr-o intamplare fericită am aflat de o cremă care a dat rezultate nesperat de bune.
  Ca si tine, aveam mâinile si picioarele foarte afectate, insa boala se extindea şi pe restul corpului, încât pielea avea aspectul unei arsuri generalizate.
  Crema aceasta, cu extract de aloe vera si arbore de ceai : https://www.pharmaid.gr/en/online-shop/aloes-treasures/body-care/body-lotion-tea-tree-detail.html#.XVbN2jlRWdO a dat rezultate in doar o săptămână.
  O folosesc in continuare si sunt foarte multumită. Sper să-ţi fie de folos informatia si să încerci măcar un produs similar daca nu pe cel fe pe site-ul grecesc. Citeşte despre uleiul din arbore de ceai, are multiple beneficii, inclusiv in tratarea psoriazisului.
  Sănătate multă şi numai bine iti doresc.

  Cu drag,
  Camelia Lazăr

  Răspunde
  • Buna, Camelia,
   Multumesc mult pentru timpul acordat!❤️
   Sanatate.

   Răspunde

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.