Blog, I like

Crama AVINCIS – un loc de poveste(P)

Plec prea puțin, descopăr prea puține locuri, dar și când le găsesc îmi vine să strig în gura mare.

Era noapte și de abia ajunsesem acasă din Grecia. Nu știam dacă să despachetez lucrurile sau nu, fiindcă la prima oră plecam singură, atenție, singură spre CRAMA AVINCIS. Simt nevoia să fiu egoistă fie și o zi pe an. Să îmi îngădui timp, să îmi bucur mintea și sufletul.

O văzusem în poze, în video, dar deși aveam invitație din partea familiei de mai bine de un an, iată cum, nu am reușit să ajung.

Am profitat de moment, am pus frână  proiectelor și dusă am fost.

Când am ajuns la Drăgăşani, la Domeniul Vila Dobruşa parcă timpul a stat în loc.  Habar nu aveam ce surprize aveau să mă aștepte.

Este ireal că în țara noastră există așa ceva.

Este FABULOS!

40 de hectare de viţă de vie, conacul familial (ce datează de la începutul secolului XX şi a fost restaurat pentru a păstra influenţele neobrâncoveneşti, de către arhitectul Alexandru Beldiman) vilă şi crama.

Crama arată ca o navă spațială și a durat patru ani finalizarea ei.  Nu este așa ușor să îmbini piatra naturală și să nu folosești ciment.

Vița de vie, gazonul, florile, vila, parcă sunt din altă țară. Și uite că se poate! Când te implici cu totul, când pui atâta pasiune și ai grijă la detaliile care fac diferența.

 

#dimineatamea #domeniuviladobrusa #avincis #stayhumble #workhard

A post shared by Tily Niculae (@tilyniculae) on

În perioada celor două zile pe care le-am petrecut, Andreea, unul dintre proprietari a  avut grijă să îmi povestească despre traditie, despre amintiri, despre familie, despre concept, despre cum educă publicul, despre vinurile care pot fi asortate oricăror ocazii și care sunt pentru  toate gusturile.

Un domeniu minunat  cumpărat în anul 1927 ce a aparținut stră-stră- bunicilor Andreei . Fiind în Drăgășani, o zonă cu potențial viticol au început să facă vin. Însă în perioada comunistă conacul și domeniul a fost confiscat fiind din nou în posesia familiei   după revoluție.

Au restaurat conacul, au plantat vița de vie și au amenajat peisagistic. Din anul 2011 s-a înființat CRAMA AVINCIS. Un loc care reprezintă familia, dar care pune în valoare colina pe care se află crama, conacul și vila.

Au încercat să păstreze vie tradiția, deși au adus un element de modernitate.

Motto-ul Avincis este – Tradiția și Modernitate.

Vinurile  au fost premiate cu medalia de aur.

Fie că vrei să te relaxexi, să ai parte de un week-end special, o plimbare prin vița de vie, să vii la o degustare de vinuri sau pur și simplu să te bucuri de natura, CRAMA AVINCIS este locul IDEAL.

Locul de poveste unde veți descoperi  istorie și tradiție prin turul oferit de personalul care se ocupă de domeniu.

Trebuie să îți spun și despre camere. Obsesia vieții mele. Curate, mari, luminoase. Fiecare au câte o denumire după un vin și sunt făcute de un designer interior după culoare vinului. Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării.

Două zile m-am bucurat de soare și  de linişte.

Am aflat povestea şi istoria viei, a conacului, a noii construcţii. Am făcut turul cramei împreună cu Ghislain Moritz, oenologul Avincis. Am aflat cum decurge fiecare acţiune, de la culesul boabelor de struguri şi până la producţie. Cum sunt sticlele așezate, ce fel de dopuri se folosesc, cât timp dureză până când vinul ajunge pe piața la consumator.

Gama VILA DOBRUŞA include 5 sortimente diferite, proaspete şi uşor de băut,  provenind din soiuri bine adaptate podgoriei Drăgăşani: Vila Dobrușa – Cabernet Sauvignon, Vila Dobrușa – Fetească Regală – Pinot Gris & Tămâioasă Românească, Vila Dobrușa – Negru de Drăgăşani & Merlot, Vila Dobrușa – Sauvignon Blanc, Vila Dobrușa Rosé – Cabernet Sauvignon.

M-a întors acasă încărcată:), la propriu și la figurit. Două baxuri de vin alb și rose.

Am simțit că are mai mult farmec să îl cumpăr de acolo deși el se găsește și în Mega Image, Auchan, Carrefour, Billa Columbus, Real Arad și Oradea.

Vrei să fugi departe de oraș? Vrei să vezi noaptea stelele pe cer ? Vrei să stai în liniște? Vrei să te conectezi cu natura?

CRAMA AVINCIS- Pont de week-end.

It's amazing at #domeniuviladobrusa and #avincis 🍷 is amazing! 📸Vlad Dulea

A post shared by Tily Niculae (@tilyniculae) on

 

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.