Blog, Evenimente, I like

Cinci elevi români vor reprezenta România în cadrul competiției internaționale F1 in Schools cu…

Cinci elevi români vor reprezenta România în cadrul competiției internaționale F1 in Schools cu un prototip de tip F1 în miniatură!!!

 Ce este F1 in schools?

Singura competiție internațională multidisciplinară susținută de comunitatea de Formula 1 și partenerii săi, cu participanți din peste 40 de țări ale lumii. Concursul presupune proiectarea și confecționarea unei mașini miniaturale de Formula 1, precum și realizarea unei strategii complete  de marketing, financiare și de identitate vizuală.

Emilia Barbu (Team Manager & Marketing Manager), Lara Țîru (Graphic Design & Marketing Manager), David Șerban și Pavel Bulgac (Manufacturing Engineers) și Andrei Ostahie (Financial Executive) sunt sprijiniți de Renault, sponsorul principal al proiectului, alături de Digi24 ca partener media, Castelul Bran și ABEC357 ca sponsori secundari. Echipa a beneficiat, de asemenea, de îndrumarea și sprijinul Școlii Britanice din București.

Modelul echipei Malaxa respectă specificațiile riguroase impuse de Regulamentul tehnic F1 in schools, reușind să obțină o performanță notabilă. Copiii au realizat prototipul folosind programe avansate de proiectare CAD/CAM, la o scară de 1/20, având propulsie bazată pe CO2. Etapa de testare şi dezvoltare îndelungă a fost esențială pentru atingerea parametrilor de eficiență necesari.

Pentru a le oferi tinerilor un sprijin în susținerea proiectului, Renault Romania, sponsorul principal al echipei, le-a facilitat un program de mentorat dedicat nevoilor echipei, ajutându-i să își atingă potențialul maxim pentru finala competiției. În cadrul programului „Piloți la Startul Viitorului” s-au implicat profesioniști din cadrul celor cinci domenii de activitate reprezentate de membrii echipei: inginerie, finanțe, marketing, public speaking și design. Mentorii care s-au alăturat proiectului au fost: Alin Avirvari, Director de Sisteme de Inginerie la Renault Technologie Roumanie,Diana Crețu, redactor șef la wall-street.ro, Cristina Bazavan, blogger de succes și profesionist în domeniul comunicării, Marius Manole, renumitul actor și Dragoș Motica, Director Creativ și Designer. In cadrul unor întâlniri de pregătire, fiecare mentor s-a concentrat pe cerințele de jurizare de la Singapore care îl priveau în mod direct, oferind sfaturi si sugestii. Și pentru acest lucru le mulțumesc. 

Sunt minunați. MINUNAȚI! Fiecare care a contribuit la această frumoasă echipă.

Când am primit mailul efectiv m-am emoționat, drept pentru care îți las și ție mai jos un video cu și despre ei.  Practic munca și implicarea lor în acest proiect EFECTIV de la ZERO.

În timp ce scriu ei sunt în drum spre SINGAPORE! Pentru noutăți poți accesa pagina proiectului pe facebook chiar aici.

Le urez baftă dint toată inima și indiferent de rezultat pentru mine rămân NR 1!

De la mii de km depărtare vă îmbrățișez pe fiecare…

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.