Blog

Bune maniere în grupurile whatsapp

De vreun an de zile am tot ieșit din multe grupuri  whatsapp.

Motivul este unul cât se poate de simplu:

 1. Îmi bubuia telefonul de dimineață și până seara.
 2. Da, știu, există setări  să nu te deranjeze. Însă tot 3777 de mesaje necitite sunt.Nu pricep de ce un om nu poate scrie  într-un singur mesaj  ceea ce vrea. De ce sunt o înșiruire de emoji, DA, NU, hahaha și alte cuvinte scrise inutil.
 3. Făceam parte din grupuri unde vorbeam singură. Adică, tu ai citit, văd că ai citit… și supriză, NIMIC. Nici o comunicare. Nici o reacție.

Pot înțelege că ai avut treabă. Nu ai reușit să răspunzi. Ai uitat, whatever.

Dar nu pot înțelege când trec săptămâni și nu reacționezi. Nu dai un telefon, dacă astfel, ce să zic, ți-ar fi mai ușoară comunicarea. Nici un reply la mesajul ăla care aștepta de ceva timp răspunsul tău.Ca idee,nu sunt genul de persoană care stă la chit chat inutil, dar nici nu te deranjează cu mesaje idioate.

Deși se spune că a răspunde la telefon/ mesaje este fix pentru când ești disponibil/ă, oficial… hai să fim serioși- nimeni nu are  nici o obligație.

Însă chiar și așa mi se pare o lipsă de bun de simț. De ce? Fiindcă orice om trebuie tratat cu respect și recunoștiință. Și da, tot eu vin să îmi dau cu firma în cap. Se vede de la o poștă cum acestea sunt  strict proiecțiile  mele. ȘTIU. Lucrez cu mine de mai bine de un an. Doar tratez cu respect și recunoștiință.

Te  frustrează când de partea cealaltă prin mesajul clar și la obiect-  respectiv, tăcerea… reprezintă de fapt’ vocea’ care îți comunică – NU MĂ INTERESEAZĂ.

Drept urmare, poate tehnologia să avanseze cât o vrea.Ce să fac…sunt mai old school.

Ce ține de partea profesională este strict pe mail. Să nu avem discuții de genul- păi nu am înțeles, ba una, ba alta.Ce ține de partea care implică familia mea presupune cât mai multe vizite, telefoane când sunt în imposibilitate de a-i îmbrățișa.Mesaje spre puține sau deloc.Dar ce ține de superficialitatea așa ziselor ‘prietenii’ rămâne totuși la varianta- Fugi dracu din grupul fantomă whatsapp. Zău bre, nu are rost! Nu e ca și când trebuie să bifezi că ești în grupul respectiv.

Vrei să știi de mine, vrei să vorbim, vrei să ne întâlnim, clar, ne auzim la telefon și stabilim.

Deci, ca o concluzie, faptul că am ieșit din extrem de multe grupuri cu siguranță mi-a simplificat viața. Iar dezinstalarea aplicației pe viitor devine o opțiune.

De ce? Fiindcă comunicarea devine impersonală și poate de multe ori interpretabilă.

Așa că, nu mai bine ne strângem în brațe,ne privim face to face să avem totuși o relație reală? Și nu una  virtuală?

Zic și eu…

Tu în ce relație ești cu minunata aplicație?

2 Comments

 • Am 5 copii, din care unul la gradi si doi la scoala..nu sunt in niciun grup din aceleasi considerente..ma oboseau zecile de mesaje care nu spuneau nimic, emoji cu inimioare si intrebari inutile. Atata tehnologie frustreaza uneori😊

  Răspunde
  • Wow, 5 pui!!! Sa iti traiasca…

   Răspunde

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.