Mulți dintre noi nu suntem conștienți că avem o generație de copii cu meserii încă neinventate.
Am observat atât în cercul nostru de prieteni și nu numai, că folosirea tehnologiei a ajuns să fie vizibilă. Ieșim în parc – toată familia stă pe device-uri. Ne întâlnim în gașcă – toată lumea pe device-uri. Mergem la festivaluri, vacanțe, you name it – toată lumea pe device-uri.
Multe ore petrecute în fața ecranelor cu lumină albastră. Nu aș pune presiune pe copil la capitolul awareness în ceea ce privește acest subiect cât pe părinte.
Regulile sunt necesare pentru a avea un copil responsabil.
Este comod, nimic de zis. Stă nemișcat, fără să ceară apă sau mâncare.Toată lumea este ‘happy’ că este un time out în familie.’Minunat’, nu-i așa?
Însă, timpul ? Timpul de calitate?
Oare ce se întâmplă când tehnologia nu este folosită cu un scop bine definit? Vezi tu, care să aducă pe termen lung educației copilului tău un beneficiu?
Ce se întâmplă când îți dai seama că a înțeles complet greșit căile internetului, smartphone-urilor, laptopurilor de ultimă generație? Oare ce se întâmplă când noi, ca părinți, nu-i ghidăm corect? Nu le explicăm diferența dintre bine și rău, nu limităm accesul la tehnolgie și mai ales nu-i îndrumăm corect în ceea ce privește meseriile neinventate.
Avem o responsabilitate mare de când am devenit părinți. Ca și tine, sunt extrem de conștientă că pentru dezvoltarea educației este nevoie să împing copilul de la spate. Să-i arăt prin diferite cursuri, participări la tot felul de evenimente, explicații și exemple cum se poate folosi tehnologia.
Mizez pe o educație pozitivă și merg mână-n mână cu un copil care cooperează când este auzit.Nu insist cu multe activități inutile care nu au nici o treabă cu personalitatea Sofiei sau cu înclinațiile ei. Tocmai de aceea colaborăm mult și nu facem parte din categoria părinților care impun activități propriului copil.
Are permisiunea de a fi diferită de ceilalți pentru a-și descoperi, aprecia și dezvolta potențialul unic.
Asemenea adulțior, copiii au cele mai bune rezultate când au o atitudine pozitivă. Iar noi, părinții, dacă apelăm la concepte “cheie”,“timp”,“educație prin joacă”, “discuție”, putem stimula dezvoltarea celor mici.
Spun cu mâna pe inimă că părintele este responsabil de dezvoltarea copilului în siguranță și cu încredere în el însuși.
În acest articol vreau să îți povestesc despre cursurile Fast SuperCoders. Un program de ateliere gratuite de coding pentru copii – inițiere în programare în Scratch, un limbaj de coding pe bază de blocuri de imagine. Aflat la cea de a treia ediție, Fast SuperCoders face parte din platforma Tech a Break– program care transformă Orange smart shops în hub-uri digitale.
Programul susține obiectivul Orange, de promovare a educației digitale și a rolului acesteia în pregătirea celor mici pentru meseriile viitorului.
În cadrul atelierelor, elevii claselor IV-VII vor descoperi universul fascinant al programării vizuale și vor face primii pași spre crearea propriului joc animat.Folosind blocuri de cod, algoritmi, bucle, copiii îl vor programa pe roboțelul Cody astfel încât să rezolve labirinturi.
Cu cât vor folosi mai puține resurse pentru rezolvarea labirinturilor, cu atât Cody va câștiga mai multe puncte și extra puteri și astfel, se va transforma în SuperCody!
Atelierele au loc în Orange smart shop-urile din 12 orașe, între 23 septembrie și 9 octombrie, în intervalele 10.00-12.00 și 15.00-17.00.
Participarea la atelierele Fast SuperCoders este gratuită, în limita locurilor disponibile.
Vezi smart shopurile aici.
Pentru că sunt unul dintre părinții care nu știu cu ce se mănâncă aceste ateliere digitale, nu știu să-i explice copilului despre inițierea în programare, am invitat-o într-un podcast pe Ioana de la Simplon – partenerul Orange în acest proiect.
Cu multă veselie am detaliat ce se întâmplă pe înțelesul nostru la aceste ateliere, care sunt beneficiile și într-un final care sunt achizițiile pe care copilul le obține după acest atelier GRATUIT susținut de ORANGE.