Blog, I like, Vlog

Scurt și la obiect despre #9cu0 (P)

Nu sunt mulți cei care empatizează cu dorința de a face bine în țara asta!  Lucrul bine ‘făcut’ stă în puterea noastră  iar el se oferă  cadou copiilor noștri!

Ca o moștenire!

Numai așa am putea avea o societate normală care acceptă educație, transformare și acceptare!

Zilele trecute citeam în ziar despre o femeie alcoolică care născuse al unsprezecelea copil! Ziariștii s-au dus după urmele ei ca să vadă dacă s-a mai pus cât de cât pe picioare!

Nu, nu se pusese pe picioare, ba mai mult era într-un șanț cu sugarul!

Mi-au dat lacrimile: de ciudă, de neputiință, de oftică!

Cred că a fost pentru prima oară când am îndrăznit să îl întreb pe Dumnezeu: DE CE?

Eu trebuia să îmi țin în brațe cel de al doilea copil, alte femei fac eforturi peste eforturi doar ca să aibe un copil în brațe, iar altele, pur și simplu își bat joc de această minune. Prin nepăsare, prin lipsa dorinței de a avea o educație, o viață sănătoasă pentru ele și pentru puiul acela de om nevinovat!

Ursus Breweries, în parteneriat cu Asociația Mame pentru Mame, a încheiat cu succees ediția pilot a campaniei “9 luni cu 0 alcool”, inițiativă lansată anul trecut și dezvoltată ca parte a unuia dintre angajamentele de dezvoltare durabilă ale companiei, acela de a promova un consum reponsabil de alcool.

M-au invitat  să fac parte din ea și să descopăr pas cu pas ceea ce au făcut!

Am fost plecată în Paris și m-am întâlnit cu 150 de bloggeri  internaționali din zona de parenting unde am avut ocazia să întreb și să aflu de la alte mame:

Consumul de alcool în sarcină? DA sau NU?

M-am dus la spectacolul 30+ în care joacă și  Dana Rogoz, care  de altfel este ambasadorul campaniei! Mi s-a părut foarte interesantă abordarea celor de la Ursus, dar cel mai mult trebuie să recunosc m-a încântat: implicarea unui brand atât de mare într-un proiect de genul, dorința de a transmite #altfel mesajul!

Dorința de a ajuta tineri actori într-un spectacol independent, dar și de a informa mai departe prin campania #9cu0!

Vă recomand să  vedeți  piesa de teatru la http://www.godotcafeteatru.ro!

În studioul meu  am discutat live pe facebook cu Dana, despre noi, despre trecutul nostru, despre prezent, despre viitor, despre cât de mult ne-a schimbat pe amândouă povestea aceasta cu maternitatea! Despre cum simte efortul și efectul piesei de teatru în care joacă!

O cunosc de ani de zile oameni buni! M-am bucurat să o văd  implicată, m-am bucurat fiindcă cei din comunitatea mea o vedeau naturală! ‘Fără texte, fără perdele!’

Ci co femeie care militează pentru o campanie cu asumare 100% în ceea ce privește consumul responsabil de alcool!

Astfel, campania de informare, implementată sub forma unui program pilot care a presupus și o serie de seminarii în Râmnicu Sărat, Gherăseni, Pogoanele și Nehoiu, din județul Buzău, a adus rezultate importante precum:

  • O creștere de la 13% la 28% a conștientizării grupului țintă cu privire la existența unor posibile afecțiuni care pot apărea la copii din cauza consumului de alcool de către mame în timpul sarcinii.
  • 83% dintre respondenții din județul Buzău consideră acum, că această campanie le va determina pe viitoarele mame să adopte un comportament responsabil cu privire la consumul de alcool în timpul sarcinii.
  • 97% dintre respondenți consideră că această inițiativă este importantă și trebuie continuată.

Campania de informare a avut acoperire națională, prin distribuirea a peste 200.000 de pliante informative în toată țara, începând cu luna iulie 2015, Luna Națională de Informare despre Efectele Consumului de Alcool, cu accent asupra consumului de alcool în timpul sarcinii.

Mai multe informații despre Spectrul Tulburărilor Alcoolice Fetale sunt disponibile și în materialul de informare Zero Alcool în timpul Sarcinii, disponibil aici. De asemenea, rezultatele integrale ale cercetării pot fi accesate aici.

Felicitări tuturor celor implicați!

 

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.