Blog, Videos, Vlog

SAMSUNG a lansat PLATFORMA EDUPEDIA GRATUIT (P)

Știi că săptămâna trecută povesteam despre tehnolgie, despre frici, despre viitor, despre unde, cum, cât or să se mai dezvolte lucrurile?

SAMSUNG mi-a dat întâlnire la un chit& chat ca să aflu informații despre această platforma și aplicația  educațională care se regăsește în casele oamenilor.

Cum nu am televizor SAMSUNG, cum îmi place să am credibilitate în fața oricui, ei bine,  le-am propus un LIVE direct pe facebook ca să vad cât mai multe lume.

Au acceptat propunerea mea și m-am bucurat că în timp real am parcurs:

Conținutul pentru preșcolari

Care  răspunde curiozităților acestora prin povești, cântecele, jocuri, fișe de colorat și desenat, totul pentru ca părinții să descopere potențialul copiilor lor, într-un mod ludic pentru cei mici.

Vă spun că este adecvat pentru copiii de doi și trei ani, pentru copiii de grădiniță (de la patru la cinci ani) și pentru cei care abia acum încep școala (șase și șapte ani), înglobând cele cinci arii de dezvoltare: intelectuală, creativă, emoțională, dezvoltare fizică și dezvoltarea socială.

Manualele digitale pentru elevi

Manualele digitale au fost lansate anul trecut  dar au fost integrate în noua platformă. Ele sunt parcurse de către copii cu ajutorul unui profesor virtual, care îi însoțește și îi ghidează pe cei mici pe tot parcursul temelor interactive.

Mi-au plăcut maxim! La un moment dat, în plin LIVE nu m-am putut abține și am început să și citesc! Au mult conținut video, sunt extrem de plăcut vizual.

 Despre platformă

Este ușor de utilizat pe Samsung Smart TV, urmărind câțiva pași simpli: profesorul virtual prezintă exercițiul, copilul poate mări exercițiul pe tot ecranul, copilul rezolvă exercițiul cu ajutorul profesorului, iar părinții verifică progresul copilului. Astfel, temele nu mai sunt o povară, ci dimpotrivă, un lucru așteptat cu nerăbdare de cei mici.

Școala Dacobots

În parteneriat cu dezvoltatorul local de conținut educațional, Ascendia S.A., Samsung a inclus și secțiunea Școala Dacobots, care le oferă copiiilor posibilitatea de a învăța diferite materii într-un context atractiv. Pentru fiecare domeniu, un profesor virtual sub forma unui robot va fi ghid pe tot parcursul exercițiilor interactive. Copiii descoperă tainele Matematicii, Istoriei, Științei și Sănătății în noua lume futuristă Dacobots. Alături de roboții educaționali Zalmox, HENA, G4 și Derzelis, copiii vor învăța într-un mod distractiv.

Având parte de o evaluare permanentă pentru fiecare subiect, printr-o varietate de exercitii, copiii își consolidează fără efort cunoștințele într-o manieră atractivă.

Conținut pentru licee și universități

Samsung EduPedia™ oferă conținut și pentru domeniul academic prin intermediul celor de la Khan Academy, Massachusetts Institute of Technology și Stanford eCorner. Studenții și adulții care doresc să își extindă cunoștințele de matematică, știință, programare, istorie, artă, economie, precum și din multe alte domenii au acces la informații oferite de către unele dintre cele mai importante autorități educaționale din lume, chiar din confortul propriei case.

Platforma educațională Samsung EduPedia™ a fost dezvoltată de Samsung Electronics România, în colaborare cu Ascendia S.A. și CanteceGradinita.ro și este disponibilă gratuit, prin intermediul Smart Hub, pe televizoarele Samsung Smart din gamele 2015 și 2016 cu sistem de operare Tizen!

Așadar, dacă ai vreun televizor SAMSUNG în casă intră și instalează-ți aplicația! Așa cum au făcut-o cei din comunitatea mea în timpul live-ului.

M-am bucurat să aud de la voi că este folositor, că v-ar ajuta la clasă ca și cadre didactice!

Ba mai mult, mi-a plăcut de o fată, care era la liceu și s-a arătat interesată de subiect!

O mămică nu numai că și-a instalat aplicația în timp real, dar a avut timp să îmi facă și o poză personalizată cu fetița ei.

14593406_1203005509759764_672408415_n14593357_1203008273092821_579127221_n

Este interesantă! Și sincer… nu mă așteptam fiindcă sunt un părinte care are pretenții atunci când vine vorba despre educația copilului său!

Felicitari SAMSUNG, acu nah belea… trebuie să schimb televizorul cu tub de la țară!

 

 

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.