Blog, Vlog

Saltmed

Nu stau să mai repet ce am spus și în filmuleț, ci vreau să mai adaug niște puncte forte ale acestui aparat în urma discuției cu domnul Ilie Lăzărescu:

 Ca și reacții adverse apar două: gât uscat sau la persoanele cu laringite,faringite acute senzație de usturime.

Sarea poate să dea această uscare a gâtului  care să fie mai deranjantă.

Bâtranii se confruntă cu o situație care dă înec,dar o senzație care este bună fiindcă înseamnă că secretiile se elimină.

Vizavi de utilizare-altfel nu există contraindicații. Este o terapie adjuvantă pentru copii cu astm care erau de ani de zile pe terapie cu corticoizi,iată că au reușit să scape de medicamente cu rezultatul SaltMed.

Ca și tehnologie a fost dezvoltat de domnul inginer Pascu de la Buzău plecând de la niște filtre de aer pentru cameră, practic tehnologie de bază este de la acele purificatoare.

Dar la SaltMed se controlează emisii de particule,expunerea și  dimensiunile lor. Cele două avantaje sunt că se pot controla particulele cât și emisia, adică numărul de particule emis. Prin acest aparat se oferă terapie de lungă durata care pas cu pas ajută la eliminarea dopurilor de mucus de mărime mare.

Deși pare simplu la prima vedere ca să se ajungă la forma finală sarea trece printr-o serie de proceduri/tratamente (dizolvată și recristalizată pentru a se elimina impuritățile). Ca să se ajungă la acea emisie de particule și cantitate controlată-  totul este dat de structura sării.

Este folosită cea de la Slănic Prahova fiind destul de omogenă ca și compoziție chimică. Rezultat care nu s-a obținut la testarea din sarea  de la Marea Moartă sau cu sarea de Himalaya.

Ce este extraordinar de bine este că prematuri de la terapie intensivă nu au mai fost ventilați mecanic după ce li s-a introdus acest aparat. Au fost copii care au stat câte opt luni conectați la ventilarea mecanică și după terapia cu SaltMed au reușit să-l scoată.

Si au fost studii pe vreo 200 de pacienți alături de unii medici care au dorit să îl testeze.

Unul  dintre ei este dr. Bogdan Opriță de la Spitalul Floreasca care a utilizat pe pacienții dumnealui SaltMed.

 Ca sarea să fie în aerosolul SaltMed are nevoie între 10-30 de tratamente în funcție de calitatea ei.

Deci cum s-ar spune este ușor și nu prea.

Eu mă bucur că îl am și că este pentru prima oară când am reușit să nu folosim medicamente.

IMG_7655

 

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.