Blog, Videos, Vlog

O masă copioasă în supermaket la LUGANO (Video)

În mini vacanța noastră din ITALIA am ajuns și în orașul LUGANO care este la granița dintre ELVEȚIA și ITALIA.

Mi-am dorit să-i arăt lui POPESCU ce frumos este pe acolo, dar și ce diferit arată totul.

Pe lângă scopul meu, ei bine, trebuia să o pescuim și pe prietena mea MOTORINO, care are job-ul în acest frumos oraș.

Prima oprire a fost, evident, la lacul COMO. Voiam să-i arăt Sofiei peste ani și ani pe unde a fost cu părinții ei, asemenea cum îmi aduc eu aminte de locurile pe care le vedeam atunci cand tata ne arăta diapozitivele!

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Nu am stat foarte mult dar suficient cât să avem niște amintiri de neuitat.

Îți povesteam în articolele din săptămânile trecute cum am trăit toți numai cu înghețată, dar și cum am avut o vacanță frumoasă, frumoasă.

În timp ce făceam turul orașului LUGANO, m-am oprit la o farmacie  să întreb de o cremă. Știam de la voi că este un must să o încerc în privința psoriazisului.

Și așa am făcut!

Norocul meu a fost chiar o româncă care lucra în farmacie și era mutată în Lugano de peste 12 ani. A fost mai mult decât finuță să îmi explice ce conține, cum ar trebui administrată.Dar  fără rețetă nu avea voie să mi-o dea.

Update: după șapte zile…pso a revenit!

Și mergând noi așa ușor, ușor a început, Sofia:

Mami, îmi este foame! 

De regulă nu ne oprim în zonele turistice fiindcă nu consider că sunt o opțiune bună din punct de vedere al calității produselor servite dar și  al prețurilor ce se găsesc în meniu.

Numai bine fiindcă am găsit un supermarket care mi-a rămas la suflet! Tot ce vrei și ce nu vrei, produse care mai de care, frumos aranjate la raft, legume,fructe- proaspete! Am rămas mută de combinația salatelor, varietatea lor, dar și de faptul că îți găteau pe loc în supermaket! Doar ca să mănănci ceva cald și proaspăt! Mi s-a părut genial cum am stat noi printre rafturi, printre vitrinele reci pline cu creveți dar și cum am mâncat un sushi foarte bun făcut pe loc.

După ce am savurat masa noastră, să știți că m-am frustrat instant. Mi-am adus aminte cum mă plimb în România din magazin în magazin ca să găsesc ce îmi trebuie.

Într-unul fructele sunt stricate, în altul nu găsești salata pe care o vrei, în altă parte alergi pentru fructele de mare!

Și spun așa:

De ce la alții se poate și la noi NU?

Avem multe magazine, multe supermarketuri care sunt full! Unde este respectul față de client? Și de ce ar trebui să mă mulțumesc cu ce mi se oferă?

Cum arată un supermarket în ELVEȚIA? Dă un click pe Video…

1 Comments

  • Pizza! Bunaaa! Inghetata… Chestiile astea chiar sunt bune sau e vina creierului ca s-a-ndragostit de ele si le cere cu insistenta? Ce are o pizza? O patura colorata de nimicuri pe care in veci nu le-as manca separat. Inghetata? Facuta dupa „indicatiile” lui Mendeleev si pusa in caserole de plastic. Dar e buna, al naibii de buna! Tily, imi pare nespus de rau ca „pso” inca nu te-a parasit, ca inca iti mai da bataie de cap! Dar vorbeste cu el, spune-i sa te lase in pace, ca a stat destul la tine si ca e cazul sa plece…Asa am vorbit eu cu ficatul meu obosit si bolnav, vad ca de ceva timp nu ma mai supara. Nuuu! N-am luat-o pe aratura, dar e bine sa mai purtam cate o discutie si cu bolile noastre…Te pup si te imbratisez cu toata dragostea si, daca n-am mai intrat prea des prin casa ta, sa stii ca nu te-am uitat…

    Răspunde

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.