Blog

Tu ce faci cu hainele care i-au rămas mici copilului tău? (P)

Când am aflat că eram însărcinată, Dumnezeule, zi de zi, stăteam pe internet  să mă uit după haine, cărucior, scaun de mașină, biberoane și lista poate continua.

Nu îți imagina că făceam liste sau listuțe, ci mai degrabă, aveam coșul plin cu produse. În spațiul virtual sau în magazin.

Nu am trăit vreodată cu superstiții și nici nu m-a interesat  părerea altora.

Anii au trecut și acum o săptămână eram în podul casei de la țară. Acolo am depozitat TOT! Dar absolut TOT. Cutii, peste cutiuțe, peste cutioaie.

Multe haine, multe accesorii nefolosite, ce să mai, mulți bani aruncați pe fereastră.

Am gândit așa la vremea respectivă? NU!

M-a ajutat cineva la vremea respectivă să îmi ofere haine de la copiii lor? NU!

De abia acum colegii mei se căsătoresc. Încă nu își pun problema în viitorul apropiat să aibe pici prin casă. Imaginează-ți ce făceau ei la 24 de ani când eu eram cu Sofisticata la purtător. Hello, party, party, party? NEAH…

Am păstrat acele haine în speranța că poate într-o zi vom fi patru. Nu a fost să fie…

Și în timp ce deschideam fiecare cutie în parte mă năvăleau emoțiile și amintirile. Știu fiecare moment când i-am cumpărat fetiței noastre haine, dar mai ales, știu fiecare moment când le-a purtat.

Deși îmi este greu să renunț la tot ce am păstrat, totuși sunt conștientă că venirea pe lume a unui alt pui în viața noastră nu stă în mormane de haine. Au trecut totuși șase ani și cred că este cazul  să se bucure altcineva de ele. Sunt intacte, încă au mirosul de nou și sunt prea puțin utilizate.

Nici pe Sofisticata nu am îmbrăcat-o cu toate. Ceea ce mă duce cu gândul că am nevoie de educație în zona de reciclare și chiar voi face valuri fiindcă este necesar.

Este necesar să renunțăm la ‘românisme’, la frustrări, la bani cheltuiți inutil.

Îmi permit să îți zic chestia asta fiindcă în toată copilăria mea am avut o situație financiară modestă, drept dovadă că, din tot ceea ce am acumulat de mică, am exagerat ca adult când a venit vorba despre copila noastră.

Doi ani a durat povestea când cumpăram mult și fără rost. Până când a pus Popescu frână și a început să facă ‘curățenie ‘.

Din momentul acela lucrurile s-au schimbat și orice cumpărăm, ne uităm fie la reduceri, fie pe diferite site-uri, fie pe OLX.

O să zici că bat câmpii. Nu-i bat!

Nici la noi nu cresc banii în copac, iar dacă putem să economisim, de ce nu?!

Pe OLX mi-am vândut mașina, telefonul, jucăriile Sofiei.

Și dacă tot vorbim de obiecte pentru pici, mă bușește râsul fiindcă mâțica noastră are un simt al business-ului grozav.

De regulă dăm mai departe, însă la momentul x al discuției Sofisticata știa că nu intenționăm să mai cumpărăm lucruri doar de dragul de a le cumpăra.

Fie că vorbim de mâncare, haine, jucării.

Și pentru că știa de OLX, înțelesese care era mecanismul, la nici cinci ani a venit cu varianta de a le vinde. Unde crezi? Pe OLX.

Zis și făcut!

Deci, indiferent cine ești, iată că poți face o treabă grozavă. Ori să dai un produs pe care nu îl mai folosești, ori să cumperi ‘acel ceva’ de care ai nevoie.

Revenind la haine, nu știu fiecare ce faceți cu ele, dar tare sunt curioasă.

Cei de la OLX încurajează vânzarea produselor în categoria MAMA ȘI COPILUL .Fie că vorbim despre anunțuri gratuite cu vânzare de produse sau anunțuri cu donare.

Acum, câte dintre voi sunteți conștiente că puteți câștiga suma de 10.000 lei? Nu văd nici o mână pe sus? :))

De curând au lansat o campanie care se numește #BEBEBINE și se adresează tuturor mămicilor care au un anunț activ pe OLX din secțiunea MAMA ȘI COPILUL. Asta înseamnă că dacă ai încă un anunț activ, da, te poți înscrie în concurs.

Tare, nu?

Dacă intri aici poți afla exact care este mecanismul prin care poți intra în posesia sumei de 10.000 lei.

10.000 lei. Pe bune?! Ți se pare normal să nu pot intra în concurs? Of…

Păi numai dacă urcam body-ul Sofiei cu dalmațieni era 100% vândut în primele 5 minute. Cu siguranță aveam șanse și la ‘indemnizație’.

Dacă o să câștige vreuna dintre voi să nu cumva să nu mă scoateți la un pahar de prosecco, vin, apă plată…ce o fi!

Numa’ să îmi dați de veste ca să ne bucurăm împreună!

 

 

1 Comments

  • Buna iniziativa.Eu deocamdata doar cumpar de pe Olx,astept Ca’ pitica noastra sa se nasca si sa folosesca lucrusoarele,apoi vindem.Succes mamicilor care deja renunta la lucruri!

    Răspunde

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.