Blog

Ce ținută porți de revelion?

Îmi aduc aminte cu drag cât așteptam revelionul atunci când eram mică. Ai mei se pregăteau an de an să petreacă acasă ca și cum mergeau la cel mai luxos restaurant de pe planetă.

Petrecerile se țineau întotdeauna la noi acasă, iar ai mei se îmbrăcau tare frumos. Deși stăteau în casă, mama își punea moațe, contura ochii cu creionul verde ARDES, purta o rochie și tocuri.

Tata  cumpăra vâscul din piață, artificiile, așeza masa, își scotea costumul de ‘ginerică’ și se parfuma de împuțea toată casa. Anul acesta o să facă la fel la cei aproape 70 de ani. Se strâng cu mic, cu mare, dar și cu Sofisticata în apartamentul unde am copilărit.

Noi am ajuns în București ieri. Și ce crezi,  am găsit-o pe mama în bucătărie agitată ca de obicei.

Pregătea piftia. Nuți, vecina, era supărată că nu i-a ieșit crema de la prăjitură, iar fii-mea era supărată foc fiindcă nu vine cu noi în noaptea de Revelion.

Sincer, după atâția ani această noapte nu mai are așa o mare semnificație pentru mine. Nu știu de ce, însă nu mai am entuziasmul de altă dată.

Poate pentru că de vreo cinci ani petrec Revelionul în pijama?

În 2017 m-am hotărât că este timpul să las pijamaua pentru o ținută potrivită de revelion. Și dacă mama poate, atunci trebuie să pot și eu, nu?

Nu plecăm nicăieri fancy-trancy, ci mergem la niște prieteni. NO KIDS de data aceasta.

Sper să nu înceapă Sofisticata cu jalea.Dar dacă  totuși minunea ține cu mine, iată cu ce aș vrea să mă îmbrac:

o rochie din mătase

pantofi cu toc (nu prea mai pot să-i port, dar măcar așa de o poză)

un machiaj natural

un ruj îndrăzneț

Tu te-ai gândit cu ce te îmbraci?

3 Comments

 • Fix asa era si la noi.Am pierdut entuziasmul si nerabdarea odata cu trecerea anilor.Anul asta …..pijama😂

  Răspunde
  • e bine si asa… pe la 01:00 parca ma vad acasa:))

   Răspunde
 • se stie ca in fiecare an de revelion exista superstitii ca cel mai bine ar fi sa porti culoarea rosie ca iti aduce noroc tot anul viitor! vorba vine nu se stie daca este chiar asa dar se poate sa si fie asa cum se zice spune! ma gandesc ca asa superstitii exista si de halloween de exemplu!

  Răspunde

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.