Blog, De luni pana duminica, Happy mom

Acel altceva !

De ceva timp, ma bucur sa am in preajma mea oameni speciali care fac lucruri minunate si se implica in dezvoltarea lor, precum si in cea a copiilor. Asa se face, ca acum vreo doua luni mi-a scris pe facebook Roxana Ene, sa imi povesteasca despre atelierele ei de la Snagov, mi-a povestit in mare viata ei si cum a ajuns sa sustina copii, un pic de chitchat ca intre fete.

Ok, pana aici nimic interesant insa modalitatea cum o face s-ar putea sa te convinga si pe tine sa participi la aceste ateliere.

Eu, dintotdeauna am  stiut ca ce deseneaza piticii nostrii ( chiar daca nu are  o forma definita- reprezinta ceva),  iar ea fix asta face. Transpune din ce spunem noi mazgaleala copilului si efectiv o aduce la viata. A facut ca acest joc nestructurat sa devina o arta in care copii efectiv se elibereaza, gandesc si viseaza. Datorita copilului ei a invatat enorm de multe lucruri vis-a-vis de  ce inseamna copilaria, viata, arta si dragoste decat din orice sursa. Din spusele ei reiese asa :

„Copilaria este pentru pregatire si nu este un spectacol.”

Datorita copiilor a invatat sa fie un bun ascultator si a primit lectii de viata dar toate acestea nu ar fi fost posibile fara Chris Silberer un romancier german si copywriter. Impreuna au reusit sa creeze o noua forma de arta. In timpul atelierelor iubirea, rasul si voia buna sunt componente la fel de importante precum pensula, vopseaua sau panza. Li se adreseaza copiilor pornind de la varsta de doi ani pana pe la 12 si datorita lor reusesc sa adauge fantezie si mesajul fiecarui copil dincolo de desen.

Cam asta a facut Sofia mea, eu una am ramas uimita de frumusetea desenului transpus de un artist precum ea.

10564027_877537652275050_1331999658_o

Cel mai mult  m-a impresionat, ca a iesit si o pisica in desen desi eu nu vorbisem cu Roxana despre faptul ca Sofia este inebunita dupa pisici.

Va recomand cu drag, daca vreti sa faceti acel altceva cu propriul copil si daca doriti sa invatati ceva alaturi de el. Copii ne dau semne intotdeauna, trebuie doar sa fim atenti si sa le vedem.

Pe minunata Roxana, ( plina de energie si voie buna) o puteti gasi aici sau pe site.

Eu, pana in prezent cu scuzele de rigoare, nu am apucat sa ajung la Snagov iar acum din pacate,  pleaca in Germania in luna august,  insa zilele inca nu au intrat in sac si mai este Timp! Cine ajunge pe acolo, sa imi arate niste poze ca mor de curiozitate ce au desenat ai vostrii.

Hai ca fug, ma mai duc la o balaceala, amr patru zile de concediu ….hihihihi!

Ps: daca nu puteti sa vedeti unde o gasiti pe R, va rog un  comentariu ceva ( nu merge netul) cand am verificat  imi apare direct – failed to open page.:( !


			

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.