Blog, De luni pana duminica, Evenimente, Vlog

29 de ani și am fost la Parlament

Jesus, nu aș fi crezut niciodată că în doi ani aș fi putut ajunge la o dezbatere la Parlament.

Nu aș fi crezut ever că într-un timp atât de scurt pentru unii, dar atât de mare și plin de obstacole pentru mine, vocea mea, #voceaprematurilor avea să fie invitată alături de oameni importanți,  de Ong-uri care au făcut ca lucrurile să conteze, de Leslie Hawke (mama celebrului actor Ethan Hawke), de Unicef, ambasada Olandei și mulți alții.

Dezbaterea a fost depre legea familiei,dar de data aceasta a fost implicată si societatea civilă pentru un prim pas.

Pe repede înainte fiindcă am încercat cu toții să fim cât mai preciși s-au discutat în mare despre:

 –        Nașterea unui copil/prematuritate

–        Creșterea, îngrijirea și educarea copiilor;

–        Pierderea unui părinte (deces/divorț);

–        Abandon familial / părinți plecați în străinătate;

–        Boală / invaliditate /dizabilitate părinți sau copii;

–        Vârstnicii în cadrul familiei extinse.

Dar cu o concluzie importantă cum că trebuie găsit un liant al tuturor situațiilor de viață în România lui 2015 în așa fel încât să stea și în picioare.

Mi s-a părut o idee genială (se dorește prin vocea unor oameni care se implică probono în viețile altora,dar care fac ca lucrurile să conteze să ajute la implementarea acestei legi) și pentru asta l-am felicitat pe Codrin Scutaru secretar de stat la Ministerul Muncii.

Sunt cu un pahar de vin lângă mine și nici acum nu realizez ce lucruri frumoase am făcut alături de Asociația Unu și Unu.

Ce oameni minunați am cunoscut astăzi și ce departe s-a ajuns cu acest proiect.

La mai mare pentru toși copilașii prematuri, dar și pentru toate rotițele care sunt necesare pentru a realiza si stabiliza așa un proiect #legeafamiliei.

.

IMG_1430 image4 image2 image1

2 Comments

 • Ne poti spune mai detaliat ce masuri veti lua in urma acestei discutii? Mai concret care au fost rezultatele? Multumesc.

  Răspunde
  • Buna, Maria. In principiu sunt multe lucruri de facut. Fiecare organizatie si-a expus minusurile pentru cauza care lupta.
   Acolo unde se pot face lucruri, unde se pot schimba concret.
   Fie ca vb de comunitatea romilor si integrarea lor, fie de abuzurile in familie-copii/adulti, fie de copii cu probleme/handicap, fie de sistemul medical si lista poate continua.
   Trebuie gasita o solutie in asa fel incat sa integram cat mai multe aspecte din viata unei familii ca sa poata exista o lege, in asa fel incat tanara sau viitoarea familie sa se simta protejata.
   Noi momentan ca si orgazanizatii am fost invitati din diferite arii si apoi urmeaza sa trimitem punctual pe specialitatea fieacareia date concrete de implementare a situatiilor.
   Scuze de intarziere, dar a intrat in spam mesajul. De abia acum l-am vazut!

   Răspunde

Write a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.